Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2020. Június 30. 12:04, kedd | Helyi
Forrás: police

Kábítószer-megelőzési program Szécsényben

Kábítószer-megelőzési program Szécsényben

Nógrád megyei középiskolás diákoknak szerveztek vetélkedőt a rendőrség bűnmegelőzési munkatársai.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló „Biztonság mindenhol mindenkor” elnevezésű bűnmegelőzési pályázat keretében drogprevenciós vetélkedőt szervezett középiskolás diákok részére.

Az eseményre 2020. június 26-án került sor – a Kábítószer-ellenes világnapon – Szécsényben, a Kubinyi Ferenc Múzeumban, illetve a múzeumkertben. A rendezvényt Bárnai Balázs rendőr őrnagy, a Szécsényi Rendőrkapitányság megbízott vezetője nyitotta meg, aki elmondta, hogy a rendőrség is elkötelezetten küzd a gyermekek egészséges életmódra nevelése mellett. Hangsúlyozta azt is, hogy a sport közösségteremtő, csapatszellemépítő, egészségre nevelő hatásánál fogva, egyike legkiemelkedőbb drogprevenciós lehetőségeinknek.

A program ismertetését követően, a Kyokushin karate edzés és bemutató után, a négyfős csapatok megkezdték az akadályok leküzdését, a feladványok megoldását. A feladatok összeállítása során a bűnmegelőzési alosztály munkatársai nagy hangsúlyt helyeztek a kábítószer-fogyasztás megelőzése szempontjából fontos készségek fejlesztésére, valamint arra, hogy a fiatalok elsajátítsák azokat a helyes viselkedésmódokat, amelyek a drog-fogyasztás elkerülésének alapjai. A vetélkedés amellett, hogy élményekben gazdag programot nyújtott a diákok számára az egészséges életmódhoz, a drogfogyasztás elkerüléséhez mutatott mintákat.

A résztvevő kilenc csapatból a versenyt a balassagyarmati SSZC Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, és a szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjaiból álló csapat nyerte meg. A jó hangulatú vetélkedő valamennyi résztvevője ajándékokkal térhetett haza.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 12:16, szerda | Helyi

Figyelmesen a közutakon a kánikulában!

A tartós hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre, türelemre van szüksége.

2020. Július 07. 12:31, kedd | Helyi

Véget ért a salgótarjáni gyermektábor

A rendőrök idén is több játékos foglalkozással, bűn-és balesetmegelőzési ismeretekkel színesítették a tábort.

2020. Július 06. 11:58, hétfő | Helyi

Rendőrkézen a bátonyterenyei kifosztás gyanúsítottja

Egy 38 éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

2020. Július 06. 11:55, hétfő | Helyi

Útlezárás versenyautó-tesztelés miatt

Időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani Cered és Zagyvaróna között.