Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Június 24. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Újra megjelent Végh József: Szondi György és Drégely vára emlékezete

Újra megjelent Végh József: Szondi György és Drégely vára emlékezete

Egy szerző számára a legnagyobb öröm, ha gyorsan elfogy a könyve. Előfordult ez már Végh József könyveivel is, azonban viszonylag ritkán van arra lehetőség, hogy egy új kiadás is napvilágot lásson.

A Drégely vára és Szondi György emlékezetét tárgyaló valamennyi kötet is „perceken belül” gazdára talált, ám elfogyását követően sem csökkent az érdeklődők száma. Természetesen ez elsősorban a Drégely iránt megnyilvánuló töretlen érdeklődésből fakad.
S ha mar újra kiadásra került, magától etetődően kínálkozott az alkalom a bővített kiadásra. Egy helytörténeti munkának ugyanis soha sincs vége. A kézirat lezártát kivetően is előbukkanhatnak új információk, sőt születnek új irodalmi, képzőművészeti alkotások. A drégelyi maroknyi várvédő hősiessége ugyanis máig sokakat inspirál arra, hogy tollat, ecsetet ragadjanak. Még gazdagabb tehát a kínálat, mely alapján csak remélni lehet, hogy újabb olvasóknak szerez forgatása örömteli órákat.
A könyv kapható a szerzőnél és a rétsági könyvtárban (vegh.jozsef@gmail.com).

Dénes Katalin

Címkék: Drégely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Három a magyar igazság!

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogá

2024. Május 09. 09:30, csütörtök | Helyi

Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség.

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás.

2024. Május 09. 09:21, csütörtök | Helyi

Tour de Hongrie - Útinform: csütörtöki forgalomkorlátozások Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny második napján, csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kell számítani forgalomkorlátozásokra közölte az Útinform.

2024. Május 09. 08:35, csütörtök | Helyi

Ismét TFA Szombathelyen.

Hogy ki lesz az ország legerősebb tűzoltója, az idén is emberfeletti küzdelemben dőlhet el. A június 21-én, Szombathelyen megrendezendő versenyre már lehet jelentkezni.