Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2015. Május 18. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: radiofocus.hu

Jogtalanul emelték meg a polgármesterek bérét

Jogtalanul emelték meg a polgármesterek bérét

Jogtalanul emelték meg a polgármesterek fizetését több mint ötven településen.

Az önkormányzatok többsége mintegy 30 százalékkal adott több bért a településvezetőnek, de a Nógrád megyei Szügyben például 66,8 százalékos volt az eltérítés. A helyhatóságok döntései miatt a kormányhivatalok törvényességi jelzéssel éltek. A Miniszterelnökség közleményéből kiderül, több mint ötven települési önkormányzat esetében tettek az illetékes kormányhivatalok törvényességi jelzést a polgármesterek illetményének jogellenes emelése miatt. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány munkáját és döntéseit ismertető sajtótájékoztatón kifejtette: a települési önkormányzatok a kormányhivatal, a Belügyminisztérium, valamint az igazságügyi miniszter véleménye szerint törvénytelenül térítették el és emelték meg a polgármesterek bérét. A kormany.hu oldalára felkerült listán egyetlen Nógrád megyei település szerepel, de mint kiderül, az eltérítés pontosan ott, Szügyben volt a legmagasabb, 66,8 százalék. A mintegy 1350 lakosú településen így 300 ezer forint bruttó helyett majd' ötszázezer forintos polgármesteri bért adtak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.