Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Július 25. 16:07, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: helyezzék előzetes letartóztatásba Biszku Bélát!

Jobbik: helyezzék előzetes letartóztatásba Biszku Bélát!

A Jobbik arra kéri az ügyészséget, mérlegelje Biszku Béla előzetes letartóztatásának lehetőségét, hogy megakadályozzák a volt belügyminiszter és Mátsik György volt ügyész "összebeszélését és egymás befolyásolásával a valós tények megmásítását".

Szilágyi György és Apáti István ellenzéki képviselő ezt szerdán Budapesten jelentette be.
Hozzátették: a párt kéri az ügyészséget arra is, hogy Mátsik György esetében indítson hivatalból eljárást, és ha ezt nem teszi meg, akkor a Jobbik tesz feljelentést emberiség elleni bűntettek miatt.
Szilágyi György hangsúlyozta, álláspontjuk szerint Biszku Béla és Mátsik György is kommunista bűncselekményeket követett el, és ezek eltitkolására összebeszélhetnek, vagy befolyásolhatják egymás vallomását. Apáti István úgy fogalmazott: a Jobbik szerint a zsidóság ellen elkövetett bűncselekmények esetében a magyar igazságszolgáltatás túlzottan aktív, sőt proaktív, míg a magyarság ellen elkövetett bűncselekmények esetén határozottan passzív. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy a Biszku Béla ellen tett jobbikos feljelentés nyomán február óta nem tett semmilyen konkrét lépést az ügyészség. A jobbikos politikus leszögezte: pártja nem büntetlenséget követel a náci háborús bűnösöknek, hanem egyenlő, egységes mércét, és azt, hogy végre Biszku Béla ellen is indítsanak büntetőeljárást.
"Ha Csatáry Lászlót felelősségre lehet vonni, akkor Biszku Bélát is ugyanilyen törvények, ugyanezen paragrafusok alapján felelősségre lehetne vonni" - mondta Apáti István.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el