Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Szeptember 15. 07:01, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Jobbágyiban infult útjára a Fogadj örökbe egy falut! programsorozat

Jobbágyiban infult útjára a Fogadj örökbe egy falut! programsorozat

Útjára indult az országos Fogadj örökbe egy falut! elnevezésű programsorozat.

Ennek első állomásán, a Nógrád megyei Jobbágyiban csaknem 200 önkéntes dolgozott az óvoda és az iskola szépítésén, fejlesztésén pénteken. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a programsorozat fővédnöke levélben üdvözölte a résztvevőket.
Farkas Attila, a település polgármestere elmondta: július elején érkezett a hír, amely szerint Jobbágyit választották a kormányzati és vállalati szféra összefogásában elindított program első településeként. Korábban már bejárták az intézményeket, felmérték, hogy mire lenne szükség és hétfőn már elkezdődtek az előkészületek - tette hozzá.
A helyi közösségépítő programhoz számos cég ajánlotta fel segítségét, így pénteken csaknem 200 önkéntes dolgozott a Fáy András Általános Iskola és a Kodály Zoltán Óvoda korszerűsítésén: parkosítottak, fákat ültettek, rendbe tették a tantermeket, tankerteket alakítottak ki, rendbe hozták a sportpályát, az iskolának játszóteret, az óvodánál pedig szabadtéri színpadot építettek.
A jobbágyi önkormányzat természetesen megvendégelte segítőit, akiket tízóraival, ebédre babgulyással és lekváros buktával vártak, uzsonnára pedig krumplis laskával készültek.
Minden évben jó lenne ilyen segítség - mondta a polgármester.
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége személyesen nem tudott részt venni az eseményen, de levelet küldött Jobbágyiba, amelyet fel is olvastak. Mint írta, az egyik legfontosabb társadalmi célt, a gyermekek nevelését szolgálja a közösségépítő kezdeményezés, amelyben a versenyszféra felajánlásai és az önkéntesek elkötelezettsége eredményesen kapcsolódhat össze az állami programokkal. Herczegh Anita nagyrabecsülését és elismerését fejezte ki a Fogadj örökbe egy falut! program résztvevőinek és szervezőinek.

Címkék: Jobbágyi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)

2024. Május 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Három a magyar igazság!

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogá

2024. Május 09. 09:30, csütörtök | Helyi

Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség.

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás.