Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Szeptember 20. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Jelentős mennyiségű csapadék várható Budapesten és tíz megyében

Jelentős mennyiségű csapadék várható Budapesten és tíz megyében

Vasárnapra a jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Budapestre és tíz megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint az időjárás nyárból őszbe vált. Egy frontrendszer helyeződik a térség fölé, amely vasárnap fokozatosan kelet felé mozdul el. Hatására csapadékos idő várható, és több fokkal mérséklődik a felmelegedés.

Az MTI-hez szombat este eljuttatott veszélyjelzés szerint vasárnap reggelig elsősorban a Dunántúlon, majd a délelőtti óráktól inkább a Dunától keletre alakulhat ki zivatar. Nagyméretű jégre, viharos szélre nem kell számítani. Ugyanakkor vasárnap a nap folyamán összességében, illetve rövid idő alatt is jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Emiatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, és Tolna megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken 24 óra alatt - de intenzív záporokból, zivatarokból akár rövidebb idő alatt is - 25-30 millimétert meghaladó eső hullhat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 12-19 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17-22 fok között valószínű, de a Tiszántúlon még 25-26 fokig melegedhet a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során