Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 18. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Jégkorszak Salgótarjánban, dudaszó Balassagyarmaton

Jégkorszak Salgótarjánban, dudaszó Balassagyarmaton

A Múzeumok éjszakája salgótarjáni programjai sorában a jégkorszakról nyitnak meg kiállítást, Balassagyarmaton kecskedudán szólaltatják meg a palóc nótákat szombaton.

Salgótarjánban a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című kiállítását nyitják meg a Dornyay Béla Múzeumban, majd régészeti bemutató is lesz a jégkorszaki életről, illetve a kőeszközökről.
Fegyveres alaki bemutatót, zászlóforgatást is láthatnak, és a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiája szentendrei helyőrségi zenekarának műsorát is meghallgathatják az érdeklődők. Bemutatkozik a nógrádi megyeszékhelyen a Basin Street Jazz Band, Komka Péter fotóriporter szabadtéri vetítést, a hadkiegészítő parancsnokság pedig fegyverbemutatót tart.
A föld alatti bányamúzeumban óránként lesz éjszakai tárlatvezetés, itt mutatja be tűz-showját a Magma Team Tűzzsonglőr Együttes is.
Balassagyarmaton a Palóc Múzeumban szentivánéji romantikus koncertet ad a Vissi D'Arte Művészeti Együttes, majd Pék "Dudás" Zsuzsi programjai következnek: palóc nóták, és Pál István tereskei dudás válogatott nótái szólalnak meg kecskedudán, daltanulás közben az elektromos dudát is kipróbálhatják a múzeumban éjszakázók. Az interaktív múzeumlátogatáson a palóc öreg dudákkal és a pásztorélet eszközeivel ismerkedhetnek meg, majd dudamuzsika szól az éjfélig tartó táncházban is.
Balassagyarmaton ezzel párhuzamosan a járműparkkal ismerkedhetnek a látogatók a Pannónia Motorkerékpár Múzeumban, ahol játékos motorszerelésre is lehetőség lesz, a vállalkozó szelleműek eredeti oldalkocsis motorkerékpárral hajthatnak végig a Palóc ligeten.

Palóc blog

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.