Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Játék karácsonyra, akár 110 ezer forintért is

Játék karácsonyra, akár 110 ezer forintért is

Az igazi hajrá ugyan még nem indult be, de a novemberben vásárlók már így is átlagosan közel 17 000 forintot költöttek játékokra. Az online üzletekben a legnagyobb hullám Mikulás után indul be, ami várhatóan körülbelül pár nappal karácsony előtt le is cseng, hiszen a legtöbb szülő nem hagyja a játékvásárlást a legutolsó napokra.

Az október 22. és december 1. között zajló versenyen, melyet a JátékNet.hu Webáruház indított, az idei év legnépszerűbb játéka a Gazdálkodj okosan! családi társasjáték új kiadása lett. „A versenyben a szülők választottak, ezért is lehet az, hogy az Ország Játéka egy olyan, az egész családot megmozgató társasjáték lett, amihez a felnőttek is előszeretettel ülnek le – magyarázta Bognár Ákos ügyvezető igazgató. – Ennek ellenére a Gazdálkodj okosan! nem szerepel a leggyakrabban megvásárolt karácsonyi ajándékok között, ami azért is lehet, mert – bár a mostani verseny győztese egy új kiadás – a magyar családok többségének van már egy otthon.” Népszerűek még a kreatív játékok is, ezt igazolja, hogy az Ország Játéka versenyben a második helyet az 5 az 1-ben világító rajztábla, míg a harmadikat a LEGO Friends sorozat Delfin cirkálója szerezte meg.

Idén karácsonykor is sokan keresik az akciókat, a két legjobban fogyó játék ugyanis a nagy kedvezménnyel kapható Elefun társasjáték és az Én kicsi pónim a JátékNet.hu Webáruház vásárlási adatai szerint. Az összesített lista harmadik helyét ugyanakkor egy olyan újdonság szerezte meg, amely kevesebb mint egy hónapja jelent meg a piacon. „Így a Libbenő Sziromtündér vezeti a kedvezmény nélkül kínált ajándékok toplistáját. A játékpiac nagyon gyorsan változik, amit a kezünkkel lebegtethető tündér sikere mellett az is jól mutat, hogy csak októberben és novemberben több mint havi 500 újdonság jelent meg a kínálatunkban – mondta el Bognár Ákos.

A karácsonyi ajándékvásárláskor is árérzékenyek a magyarok: amellett, hogy a nagy kedvezménnyel kínált termékek fogynak a legjobban, az 1 napos akciókat felvonultató Internetes Vásárlás Napján (DotcommerceDay) több tízmillió forintot költöttek karácsonyi gyerekjátékokra a JátékNet.hu Webáruházban.
Bár november közepétől már többen lázas vásárlásba kezdtek, az igazi hajrá csak Mikulás után várható, az online beszerzést ugyanakkor szinte senki nem meri az utolsó pillanatra hagyni.

2013 novemberében egyszerre 5-6 ajándék került egy-egy vásárló kosarába, és átlagosan közel 17 000 forintot költöttek gyerekjátékokra, ami mind a tavalyi átlagot, mind a szezonon kívüli időszakban elköltött összeget meghaladja. Míg tavaly a legdrágább ajándék a 65 000 forintos Barbie Jeep volt, addig idén a LEGO Mindstorms programozható robotja vezeti a listát, ami több mint 110 000 forintba kerül.

A játékvásárlásért többnyire az anyukák felelnek: mind a karácsonyi időszakban, mind a szezonon kívül a játékwebáruház vevőinek 90 százaléka nő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár