Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 14. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: police

Járműforgalom ellenőrzése a gyalogátkelőhelyeknél

Járműforgalom ellenőrzése a gyalogátkelőhelyeknél

A Nógrád megyei rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosbalesetek megelőzésére.

A gyalogosok – a kerékpárosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb, legsérülékenyebb résztvevői, amely indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és rendőrkapitányságainak munkatársai 2019. október 15-től év végéig a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a balesetek megelőzése érdekében visszatérően ellenőrzik a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. Ez az ellenőrzés a megye teljes területén, főként a városok belterületén kerül végrehajtásra, minek során a gépjárművezetők kijelölt gyalogos-átkelőhelyek közelében tanúsított jogkövető magatartását szeretnék elérni. A rendőrök elsődleges célja a segítő szándékú figyelemfelhívás és a közlekedési szabályok érvényre juttatása.

A fokozott óvatosságra különösen nagy szükség van a városok belterületi csomópontjainál, a bevásárlóközpontok, vasúti és autóbusz pályaudvarok környezetében, illetve a gyermekek, a fiatalok és az idősek által látogatott intézmények közelében.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a gyalogosbalesetek a közlekedési szabályok betartásával és több odafigyeléssel megelőzhetőek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 05:34, péntek | Helyi

A felhőetetés okozta a dubaji heves esőzést?

Terjed a neten egy furcsa elmélet: tényleg a „felhőetetés” okozta a dubaji heves esőzést? Az Interneten már emberi beavatkozásnak tulajdonítják a dubaji esőzést, de a szakemberek árnyalták a képet.

2024. Április 19. 05:29, péntek | Helyi

Hszi Csin-ping májusi látogatása

Megbéníthatja a budapesti közlekedést Hszi Csin-ping májusi látogatása.

2024. Április 19. 04:58, péntek | Helyi

Rendkívüli sajtótájékoztató Salgótarjánban 2024. 04. 18.

Salgótarján - Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)