Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Szeptember 09. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Januártól hat járási hivatal lesz Nógrád megyében

Januártól hat járási hivatal lesz Nógrád megyében

Hat járás és ugyanennyi járási hivatal lesz januártól Nógrád megyében, ahol a jelenlegi kistérségi központok lesznek a járási székhelyek.

Nógrádban településszerkezetileg minimális lesz a változás a kistérségihez képest, az ügyfelek pedig csak annyit érzékelnek a változásból, hogy egyszerűbbé válik az ügyintézés - közölték a megyei kormányhivatal vezetői.
Nagy Zsuzsanna főigazgató elmondta: a járási hivatalok a kormányhivatal kirendeltségei lesznek, nem lesznek önálló költségvetési szervek.
A kormányhivatalnak 15 szakigazgatási szerve van, a járási hivatalokban hat szakigazgatási szervet találnak majd meg az ügyfelek: a járási gyámhivatalt, az építésügyi- és a földhivatalt, az állategészségügyi és élelmiszerellenőrző szervezetet, a munkaügyi kirendeltséget és a népegészségügyi intézetet.
Emellett a törzshivatalba kerülnek azok a feladatok, amelyeket a jegyzőtől vesz át az állam, ügyszámot és létszámot tekintve is az okmányiroda lesz a járási hivatalok legnagyobb egysége - mondta a főigazgató. Hozzátette, hogy a járási hivatalok szakmailag önállóan, a kormánymegbízott irányításával működnek majd.
Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője ismertette: keveset változtattak a jelenlegi szerkezeten, így a hat kistérségi központ - Salgótarján, Balassagyarmat, Rétság, Szécsény, Pásztó és Bátonyterenye - lesz a járási székhely, változás pedig csak annyi lesz, hogy a kis-zagyva-völgyi települések a salgótarjáni járáshoz kerültek, Szalmatercs pedig a szécsényi járásba került a salgótarjániból.
A kormánymegbízott hangsúlyozta, az ügyfelek számára januártól egyszerűbb lesz az ügyintézés, és ugyanabba az épületbe mennek be, ugyanazzal az ügyintézővel találkoznak majd.
Szavai szerint ez a folyamat a jó állam kialakítása érdekében zajlik, és ebben a választási ciklusban addig szeretne eljutni a kormány, hogy 2013 december végéig egy helyen minél több feladat- és hatáskört lássanak el a kormányablakokban.

Címkék: járás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:20, vasárnap | Helyi

Kína gyors felemelkedésére nem nagyon van példa a gazdaságtörténelemben

Kína egy olyan csoda végén, jobb esetben a közepén van, amire még nem nagyon láttunk példát a globális gazdaság-történelemben.

2024. Május 12. 08:13, vasárnap | Helyi

A magyar grafikus zseni élete - Würtz Ádám

Harminc éve, 1994. május 13-án halt meg Würtz Ádám Munkácsy Mihály-díjas grafikus, illusztrátor.

2024. Május 12. 08:10, vasárnap | Helyi

Halálos baleset történt Csécse és Szarvasgede között.

Fának csapódott egy autó a Nógrád vármegyei Csécse és Szarvasgede között szombat este, a jármű sofőrje a helyszínen meghalt közölte az Országos Mentőszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

Szeles idő hozza vissza a napsütést.

Kezdetben többfelé számíthatunk erősen felhős időre, az Alföldön elszórtan záporok is kialakulhatnak.