Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2012. Október 31. 15:15, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Új üzemcsarnokot adtak át a nagyoroszi lakókocsigyárban

Új üzemcsarnokot adtak át a nagyoroszi lakókocsigyárban

Kempingbuszokat gyártó új üzemcsarnokot adtak át a nagyoroszi lakókocsigyárban kedden. Az egymillió eurós beruházást saját forrásból és az anyavállalat támogatásával valósította meg a Knaus Tabbert Kft.

Az 1400 négyzetméteres régebbi gyártócsarnok átépítésével kialakított új részleget és a 800 négyzetméteres új logisztikaicsarnokot Michael Tregner, a Knaus Tabbert konszern műszaki ügyvezető igazgatója adta át. Elmondta: a cél az, hogy Európalegmodernebb és legjobban szervezett lakóautógyára legyen a nagyoroszi.

Botka József, a nagyoroszi Knaus Tabbert Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az üzemcsarnokban új technológiát helyeztek el.A kocsik egy sínrendszeren gördülnek, amelyet egy speciálisan szabályozott vezérlésű szállítószalag mozgat. Így automatikusan beállíthatók a gyártási ütemidők, a munkahelyeket pedig úgy alakították ki, hogy a szerelőállásokhozoptimalizálva csatlakozzanak az előkészített bútorelemek és más beszerelésre váró anyagok.

Az új üzemcsarnokban a megrendelések függvényében 60-100 ember dolgozik, a beruházás 30 új munkahelyet teremtett.

A Knaus 1993 óta gyárt lakókocsikat Nagyorosziban. A német anyacég csődje miatt 2008-ban átmenetileg leállt a termelés,majd 2009 januárjától a Knaus konszern vagyona, vagyis két németországival együtt a Nógrád megyei gyár a holland HTPInvestments tulajdonába került.
A 300 embert foglalkoztató nagyoroszi gyárban ebben az évben 1630 darab kempingbuszt és mintegy 2000 lakókocsit állítanakelő. 2012-re 3 milliárd forintos árbevétellel és 100-120 millió forintos eredménnyel számolnak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.