Városlista
2023. december 7, csütörtök - Ambrus

Hírek

2012. Október 31. 15:15, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Új üzemcsarnokot adtak át a nagyoroszi lakókocsigyárban

Új üzemcsarnokot adtak át a nagyoroszi lakókocsigyárban

Kempingbuszokat gyártó új üzemcsarnokot adtak át a nagyoroszi lakókocsigyárban kedden. Az egymillió eurós beruházást saját forrásból és az anyavállalat támogatásával valósította meg a Knaus Tabbert Kft.

Az 1400 négyzetméteres régebbi gyártócsarnok átépítésével kialakított új részleget és a 800 négyzetméteres új logisztikaicsarnokot Michael Tregner, a Knaus Tabbert konszern műszaki ügyvezető igazgatója adta át. Elmondta: a cél az, hogy Európalegmodernebb és legjobban szervezett lakóautógyára legyen a nagyoroszi.

Botka József, a nagyoroszi Knaus Tabbert Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az üzemcsarnokban új technológiát helyeztek el.A kocsik egy sínrendszeren gördülnek, amelyet egy speciálisan szabályozott vezérlésű szállítószalag mozgat. Így automatikusan beállíthatók a gyártási ütemidők, a munkahelyeket pedig úgy alakították ki, hogy a szerelőállásokhozoptimalizálva csatlakozzanak az előkészített bútorelemek és más beszerelésre váró anyagok.

Az új üzemcsarnokban a megrendelések függvényében 60-100 ember dolgozik, a beruházás 30 új munkahelyet teremtett.

A Knaus 1993 óta gyárt lakókocsikat Nagyorosziban. A német anyacég csődje miatt 2008-ban átmenetileg leállt a termelés,majd 2009 januárjától a Knaus konszern vagyona, vagyis két németországival együtt a Nógrád megyei gyár a holland HTPInvestments tulajdonába került.
A 300 embert foglalkoztató nagyoroszi gyárban ebben az évben 1630 darab kempingbuszt és mintegy 2000 lakókocsit állítanakelő. 2012-re 3 milliárd forintos árbevétellel és 100-120 millió forintos eredménnyel számolnak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 16:40, csütörtök | Helyi

Van két olyan cég amelyik csendben, minden hírverés nélkül (csak egyszerűen) és nagyszerűen elvégzi a munkáját

Könnyen napirendre térünk dolgok felett. A jó az nem hír. A sikernek örülni nem beszédtéma. A közösnek drukkolni nem menő dolog? Megyek a buszmegálló felé. Már messziről látom,

2023. December 07. 13:21, csütörtök | Helyi

Továbbra is sok munkát adnak a kidőlt fák a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.

Huszonegy alkalommal vonultak kidőlt, illetve kettéhasadt fákhoz a Nógrád vármegyei tűzoltók csütörtökön délelőtt.

2023. December 07. 12:00, csütörtök | Helyi

Hova ilyen sietve?!!!

Kikerülés irányát jelző táblát figyelmen kívül hagyva a megengedett legnagyobb sebességet is jelentősen túllépte egy járművezető Sóshartyán belterületén.

2023. December 07. 10:00, csütörtök | Helyi

Folyamatosan érkeztek a riasztások a Nógrád vármegyei tűzoltókhoz az elmúlt huszonnégy órában.

Sok munkája akadt a Nógrád vármegyei hivatásos és önkéntes tűzoltóknak csütörtök hajnalban az éjszaka lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt.