Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Június 26. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Új önkormányzatot választottak Szirákon

Új önkormányzatot választottak Szirákon

Időközi választást tartottak vasárnap Szirákon, miután márciusban feloszlatta magát az önkormányzat.

A faluban újra megválasztották a 2010-ben nyertes polgármestert, a független Kómár Jánosnét.
Piskóthy László, Szirák jegyzője elmondta: a hattagú képviselő-testületbe négyen újra bekerültek a feloszlott önkormányzatból.
846-an szerepeltek a választási névjegyzékben, közülük 493-an adtak le érvényes szavazatot a három polgármester- és 23 képviselőjelöltre.
Kómár Jánosné 273 vokssal nyerte el újra a polgármesteri tisztséget.
A 2010 őszén megválasztott képviselők közül négynek újra bizalmat szavaztak a szirákiak, így folytatja a munkát Kulikné Bányász Erzsébet (197 szavazat), Lukács Gyula (139), Micsutka Attila András (213) és Novák Lajos (144), valamennyien függetlenek. Új képviselő lesz a testületben Baranyi Gusztáv (Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség) 166, és Cselovszki László (független) 174 szavazattal.
Szirákon - négy igen, kettő nem szavazattal - azért oszlatta fel magát március végén az önkormányzat, mert a képviselők egymással sem, illetve többen a polgármesterrel sem tudtak összhangot kialakítani.

Címkék: szirák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.