Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Április 15. 15:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség, police

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

A fiatalkorú vádlott 2020. április 12-én délután rokonaival bográcsozott Mátraterenye településen, majd kicsivel éjfél előtt, bár nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott el, haza akart jutni a faluból a mintegy 30 kilométerre lévő otthonába.

A község főutcáján meglátott egy parkoló autóbuszt, aminek ajtóüvegét egy betondarabbal betörte, bemászott a járműbe, beült a vezetőülésbe és a benne lévő indítókulccsal több próbálkozást követően elindította a buszt. Mintegy 300 méter megtétele után a busz lefulladt és megállt.

A lány a busz ablakának betörésével 80.000 Ft kárt okozott, így ellene az ügyészség a jármű önkényes elvétele és az ittas járművezetés mellett rongálás miatt is vádat emelt.

Vádiratában halmazati büntetésként felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől való eltiltást indítványozott, elítélése esetén a vádlottnak meg kell fizetnie az okozott kárt, és a több mint 100.000 Ft bűnügyi költséget is, és ha a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítéli, a törvény kötelező rendelkezése értelmében pártfogó felügyelet alá is kerül.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 14:30, szerda | Helyi

Hamisan vádaskodott, majd eltörte egy férfi állkapcsát, négy és fél év börtönt is kaphat

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 30 éves, visszaeső férfival szemben, aki hamisan vádolta lopással ismerősét, majd nem sokkal ezután súlyosan bántalmazott egy ittas férfit.

2021. Május 12. 14:28, szerda | Helyi

Továbbra is tart a \"Zebra terv\"

A gyalogosok – a kerékpárosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb, legsérülékenyebb résztvevői, amely indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

2021. Május 11. 15:36, kedd | Helyi

Zebra terv

Nógrád megyében is kiemelt cél a gyalogosok biztonsága!

2021. Május 11. 14:51, kedd | Helyi

Erdők, mezők, természetvédelmi területek közös ellenőrzése

Salgótarján és Pásztó térségében a rendőrök együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel – a természeti kincsek megőrzése érdekében – fokozott ellenőrzést tartanak.