Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 14. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Itt a jelölt benzin: csapás a kutak felére

Itt a jelölt benzin: csapás a kutak felére

A parlament az év végén olyan törvénymódosítást fogadott el, amely lényeges változást okoz egyes üzemanyagok forgalmazása tekintetében. Február végén egy kormányhatározat arra kötelezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy vezesse át a szövegen az üzemanyag jelölésre a gázelosztási törvény módosításakor tavaly decemberben elfogadott jelölést.

A rendelkezés célja, hogy megteremtse a nemzetközi gyakorlattal összhangban a szabad forgalomba bocsátott üzemanyagok identitásának és származásának fizikai ellenőrzési lehetőségét, hivatkozva arra, hogy a felmérések szerint a benzinkutak közel felénél tapasztalható volt valamilyen hiányosság vagy visszaélés.

Wilde György, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt mondta a Gazdasági Rádiónak, ez az intézkedés az ellenőrzés hatékonyságát nem fogja javítani, sőt feltehetően annak romlását fogja okozni, és indokolatlan terhet ró a szférára.

Mint mondta, a legsajnálatosabb az, hogy mindez akkor történik, amikor a NAV illetve jogelődje sok fáradtságos munkájaként gyakorlatilag megszűnt a feketepiac Magyarországon. Mindemellett lényeges kérdés az is, ami az autósokat is érinti, hogy kinek a pénzéből történik ez a beruházás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.