Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 16. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Isten óvd a svájci frank hiteleseket! - 236 Ft

Isten óvd a svájci frank hiteleseket! - 236 Ft

Egy pillanatig a 236 forintot is érintette péntek délután a svájci frankkal szembeni árfolyam.

Amíg az európai adósságválságra és az amerikai adósságplafon emelésére nincs megoldás, addig a frank tovább erősödhet. Elemzők szerint ebben az esetben is egyértelmű 'lufiról' van szó.

 

A svájci frank önmagában nem egy 'értelmes' befektetési forma. A menedékdevizának tekintet eszköz ugyanis 0,25 és 0,5 százalék közötti hozamot ígér, de ezenkívül semmi mást, ha pedig a piaci trend megváltozik, akkor az eddigi frankvásárlók nagyot veszíthetnek.

Svájci frankért a nemzetközi piacon nem lehet például aranyat, vagy éppen olajat, esetleg gázt vásárolni. Kizárólag az árfolyam emelkedéséből lehet profitálni, azt pedig a korábban Magyarországon, Lengyelországban, Ausztriában vagy éppen Csehországban elterjedt svájci frank alapú hitelek hajtják felfelé. Új kölcsön folyósítások gyakorlatilag nincsenek, a meglévőket viszont jelentős részében törlesztik, ez pedig automatikusan frankvásárlásokat generál.

Rossz hír a devizahiteleseknek, hogy vélhetően jó pár hónapig ezen a szinten leget a svájci frank forinttal szembeni árfolyama, és a jelenlegi adósságválságban 1-2 éven belül van arra reális esély, hogy újra 200 Ft alá menjen az árfolyam. A korábbi 140-150 Forintos árfolyam elérésére azonban jelenleg illúziónak tűnik. Vélhetően a mostani árfolyamszintek mellett annak ellenére sokan választják majd a kormány által kezdeményezett árfolyamrögzítést, hogy csak pár évre eltolják a fizetési problémát, amely 3 év múlva kamatostul jöhet ismét vissza.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére