Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 11. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti/Fotó: MTI/Varga György

Ismét szeles, zivataros idő várható

Ismét szeles, zivataros idő várható

Az ország nagy részén kedden is szeles, zivataros idő várható, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki hétfőn.

A szolgálat közölte: kedd reggeltől ismét viharossá fokozódó északnyugati szélre lehet számítani, 65-90 kilométert, az északi országrészben a magasabban fekvő hegyvidéki területeken 90 kilométert meghaladó legerősebb lökésekkel.

Az erős szél miatt keddre Zala és Baranya megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kiemelték továbbá, hogy kedd hajnaltól az eső, zápor mellett eleinte a Dunántúlon, majd az Alföldön helyenként kialakulhatnak a reggeli, kora délelőtti órákban zivatarok is. A zivatarokat néhol 70 kilométert meghaladó szélroham kísérheti.

A zivatarveszély miatt a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul. Napközben 7-13 fokig melegszik a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.