Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2020. Április 07. 20:17, kedd | PR

Ismét bővült az M4-es autópálya

Ismét bővült az M4-es autópálya

Nemrégiben adták át az M4-es gyorsforgalmi út újabb szakaszát. Az Üllő és Albertirsa közti elkészült résszel együtt már 45 km egybefüggő szakasza van az autópályának a kivitelezőknek köszönhetően.

A Pilis térségében, Üllő és Albertirsa között épült meg az M4-es autópálya 30 km-es szakasza. A beruházás 2017. áprilisában kezdődött. 29 km-en új nyomvonalon valósult meg a kétszer két sávos gyorsforgalmi út. Ezzel lehetővé vált Pilis, Monorierdő és Monor települések tehermentesítése és a forgalom jobban elkerüli Albertirsát is. További 1 km-es szakaszon pedig négysávosra bővült az előtte még kétsávos út.

Emellett épültek még az érintett szakaszon különszintű csomópontok, elkerülő út, aluljárók és felüljárók, kétoldali pihenőhely, és párhuzamosan létesítettek földutakat. Így a korábban átadott szakaszokkal együtt már 45 km-en lehet autózni az M4-es autópálya egybefüggő szakaszain.

A folytatásról...

Remélhetőleg az idén nyáron még egy több mint 11 km-en átadják az Abonyig tartó maradék szakaszt is, majd folytatják a munkát Törökszentmiklós (Nyugat) szakaszig. Szolnok északi elkerülőjeként épülő úton egy új híd is át fog vinni a Tiszán.A további szakaszok a tervezőit és/vagy a kivitelezőket is kihirdették már, sőt, Berettyóújfalu és az országhatár közötti 30 km-es szakaszból egy kisebb részt már át is adott a kivitelező, valószínűsíthető, hogy a hátralévő km-eket idén befejezik.

Az M4-es autóút fejlesztésének egyik célja, hogy gyors összeköttetést létesítsen Erdély felé, illetve bekapcsolja Szolnokot a gyorsforgalmi hálózatba.

Mennyibe kerül a fizetős utak használata?

Magyarországon az autópályák használata néhány kivételtől eltekintve díjköteles. A használatos autópálya matricát kell vásárolni, mindig az autópályára lépést megelőzően. Ennek egyik leggyorsabb és egyszerűbb módja az e-matrica megváltása online vagy SMS-ben, illetve mobil applikáción keresztül, de természetesen benzinkúton is megvásárolhatjuk.

A jogosultságok ellenőrzése a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. feladata, aki ezt telepített kamerák, mobil díjellenőrző egységek és mobil megállításos egységekkel ellenőrzi.Ugyanakkor fontos tudni, hogy vannak díjmentes szakaszok is, ez az M4 autóút (4. számú autóút jelzés) esetében Vecsés-Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út közötti szakasza.

Az autópálya matrica díjak a következőképpen alakulnak: egy D1-es járműkategóriájú személyautó esetében a 10 napos matrica ára 3 500 Ft, a havi 4 780 Ft, az éves 42 980 Ft. A megyei matrica ára megyénként 5 000 Ft, de ez egész évben érvényes, pontosabban a tárgyévet követő év január 31-e éjfélig - ugyanez az éves matrica érvényességi ideje is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 07. 20:02, kedd | PR

Hogyan nyelvvizsgázz ingyen?

Nyelvtudásra és nyelvvizsgára nagy szükség van a mai világban, de ezek igen költségesek. Van azonban arra is lehetőség, hogy ingyen tanulj, és arra is, hogy ingyen szerezz nyelvvizsgát. Mutatjuk!

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 05. 15:45, csütörtök | PR

5 dolog, amit biztosan nem visznek el a lomtalanításnál

Nyakunkon a lomtalanítási szezon, végre szabadulhatunk a felesleges holmiktól, amiket egy éven át dédelgettünk pincékben, padláson, de jó tudni, hogy nem visznek el mindent a lomtalanításkor sem.