Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi
Forrás: police

Iskolában robban a bomba

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.

A rendőrség segélyhívó számára érkezett a bejelentés 2019. október 8-án 10 óra 18 perckor, amikor az ismeretlen telefonáló bejelentésében elmondta, hogy Salgótarjánban, az egyik középiskolában bombát rejtett el, az tíz percen belül robban.

A helyszínre érkező járőrök az épületet kiürítették, környékét lezárták. A bombakutató rendőrök hamarosan átvizsgálták az épületet, ahol robbanószerkezetet nem találtak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű adatgyűjtés és a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként rövid időn belül beazonosították a robbantással fenyegető 17 éves ceredi lakost, akit 2019. október 15-én otthonában elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalkorút, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy cselekményét „poénnak” szánta, azt megbánta.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a hatályos rendelkezések szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget! Hasonló esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított büntetőeljárás és a büntetőjogi felelősségre vonás mellett, gyakran a tetemes költségeket is a bejelentőre terhelheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 05:34, péntek | Helyi

A felhőetetés okozta a dubaji heves esőzést?

Terjed a neten egy furcsa elmélet: tényleg a „felhőetetés” okozta a dubaji heves esőzést? Az Interneten már emberi beavatkozásnak tulajdonítják a dubaji esőzést, de a szakemberek árnyalták a képet.

2024. Április 19. 05:29, péntek | Helyi

Hszi Csin-ping májusi látogatása

Megbéníthatja a budapesti közlekedést Hszi Csin-ping májusi látogatása.

2024. Április 19. 04:58, péntek | Helyi

Rendkívüli sajtótájékoztató Salgótarjánban 2024. 04. 18.

Salgótarján - Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)