Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 03. 10:41, kedd | Helyi
Forrás: police

Iskola rendőre - program nyári tábora Salgótarjánban

Iskola rendőre - program nyári tábora Salgótarjánban

A 2017/2018-as tanév zárórendezvényeként került megrendezésre Salgótarjánban az „Iskola rendőre” program nyári tábora.

Több évtizedes hagyományra tekint vissza a rendőrségi tábor Nógrád megyében. A tábort idén az „Iskola rendőre” program keretén belül 2018. június 25. és június 29. között rendezte meg a Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága. A Salgótarjáni Gyermektábor területén, bentlakásos jelleggel megrendezett táborban összesen 44 fő, 6 és 14 év közötti gyermek kapott lehetőséget az izgalmas programokon való részvételhez.

A szervezők a rendőrség munkája, valamint a bűn- és balesetmegelőzési ismereteken túl bemutatták a társszervek, így a katasztrófavédelem, a vöröskereszt, a büntetésvégrehajtás és a honvédség munkáját és szolgálati eszközeit is. Előadást tartott a gyermekek részére a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is.

A szervezők mindezek mellett nagy hangsúlyt fektettek az egészséges életmódra és a rendszeres testedzésre. A gyermekek csapatépítő tréningeken, akadály- és sportversenyen vehettek részt, továbbá egy izgalmas kirándulást tettek Budapesten a MiniPolisz elnevezésű kreatív, látványos és élvezetes interaktív kiállításon.

A programok és a foglalkozások célja - a felszabadult szórakozás és ismeretszerzés mellett - a helyes viselkedésmódra nevelés, a tolerancia erősítése, valamint az áldozattá és bűnelkövetővé válás csökkentése.

A gyerekek szép élményeket és sok hasznos ismeretet szereztek a táborban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.