Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. December 11. 09:01, péntek | Helyi
Forrás: police

Irodaházakba, áruház raktárába törtek be - videóval

Irodaházakba, áruház raktárába törtek be - videóval

A rendőrség újabb betörőcsoportot derített fel az összehangolt országos elemző-értékelő tevékenység alapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által koordinált rendőri intézkedésekkel, az érintett rendőri szervek szorosabb együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával indított akciót a lakásbetörések megelőzése, valamint ezen bűncselekmények elkövetőinek felkutatása és azonosítása érdekében az ország valamennyi megyéjét érintően. A rendőrség a megyékben végrehajtott bűnügyi elemző-értékelő tevékenységének fokozásával célba vette a sorozat jellegű betöréses lopásokhoz kapcsolódó bűnözői körök, csoportok felszámolását.
A Nógrád, Veszprém és Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságok Bűnügyi Igazgatóságai, valamint a Salgótarjáni, a Szentesi és a Veszprémi Rendőrkapitányságok együttműködése és az országos koordináció eredményeként folytat eljárást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság három budapesti férfi ellen.
A nyomozás jelenlegi adatai alapján M. Attila Szabolcs 39 éves, M. László 38 éves budapesti lakosok 2015. augusztus 26-án 19 óra és 2015. augusztus 27-én 7 óra közötti időben egy salgótarjáni irodaház ablakát kifeszítették és azon át az épületbe bemásztak. Az ingatlan portájának ajtaját kifeszítve a helyiségek kulcsait magukhoz vették, majd azzal két szakszervezeti, egy közjegyzői és egy országos szövetség irodájába bementek, ahol a lemezszekrényeket kifeszítették és azokból nagy összegű készpénzt tulajdonítottak el.
A beszerzett adatok szerint M. Attila Szabolcs és M. László megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy harmadik társukkal L. Sándorral közösen 2015. november 11-re virradó éjszaka egy veszprémi nyomtatványboltba zárfésű segítségével bementek, majd az ott talált bevételt eltulajdonították.
M. László és L. Sándor 2015. november 20-án 22 óra körüli időben egy szentesi ruházati üzlet, valamint egy társaság irodaházának ablakát nyitották ki erőszakkal, majd a bolt raktárából ruhaneműket, míg a betéti társaság helyiségéből készpénzt kíséreltek meg eltulajdonítani. A két férfit a Salgótarjáni Rendőrkapitányság és az érintett további rendőrkapitányságok összehangolt elemző tevékenységének eredményeként 2015. november 21-én a Terrorelhárítási Központ bevetési műveleti egysége elfogta. Társukat, M. Attila Szabolcsot a salgótarjáni nyomozók 2015. november 24-én budapesti rejtekhelyén, egy vendégházban fogták el.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított M. Lászlót négy rendbeli lopás bűntett, egy rendbeli lopás vétség és két rendbeli lopás vétség kísérlete, M. Attila Szabolcsot négy rendbeli lopás bűntett és egy rendbeli lopás vétség, L. Sándor egy rendbeli lopás bűntett és két rendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. A hatóság mindhárom férfit őrizetbe vette és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a Salgótarjáni Járásbíróság elrendelt.
Ugyanez a bűnözői kör több irodát tört fel egy Nyíregyháza belvárosában található épületben még 2014. november 20-ára virradóan, a rendőrök a városból kivezető 4-es számú főúton próbálták meg feltartóztatni a gépkocsival menekülő feltételezett elkövetőket, azonban a jármű vezetője a rendőri intézkedés alól kivonta magát és elhajtott. Az autó két utasával a 4-es számú főúton menekült, elhagyta Nyíregyházát, majd Debrecennél felhajtott az M3-as autópályára és a jobb pályatesten a forgalommal szemben haladt Budapest felé. A menekülő járművet a rendőrök végül Heves megyében az Ecsédi pihenőhelynél tartóztatták fel és az elkövetőket elfogták. (http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/betoressel-gyanusitjak-az-amokfutokat-videoval)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 15:15, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint.

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

Kérjük, jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A Nógrád vármegyei rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 17. 09:15, szerda | Helyi

I. József magyar király

1711. 04. 17-én Bécsben, 32 éves korában himlőben meghalt I. József magyar király, német-római császár és cseh király.

2024. Április 17. 08:54, szerda | Helyi

Nemzeti Történeti Emlékpark - Ópusztaszer

42 éve, Ópusztaszeren felavatták a Nemzeti Történeti Emlékparkot, ahol a Feszty körkép látható.