Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Július 07. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Integrációs programok Karancslapujtőn

Integrációs programok Karancslapujtőn

Projektzáró rendezvényt tartottak Karancslapujtőn a minap.

Somoskői Tibor polgármester arról tájékoztatott, hogy az önkormányzat 35 985 716 Ft pályázati forrást nyert gyermekek és fiatalok integrációs programjainak megvalósítására az Európai Szociális Alap Társadalmi Megújulás Operatív Program kiírásán. A projekt címe: Integrációs és prevenciós programok a hátrányokkal küzdő gyermekek és családjaik számára Karancslapujtő településen 2.
A pályázat két éves időtartam alatt valósult meg, 2011. július 1-én kezdődött és 2013 június végén fejeződött be. Segítségével 50 fő hátrányokkal küzdő fiatal és családjaik esélyhez juttatása, társadalmi integrációjának segítése valósul meg. Célja a gyermekek és szülők személyiségének, képességeinek, készségeinek fejlesztése volt.
A projekt célcsoportja: A gyermekjóléti szolgálat klienskörébe tartozó hátrányos helyzetű gyermekek 6-18 éves korig, illetve családjuk.
A projekt keretében a helyi Általános Iskolában kialakításra került egy csoportszoba, illetve a tornateremben egy mászófal került elhelyezésre, mely színesíti és sokrétűvé teszi a projekt és az iskola munkáját is.
A pályázat által összesen 13 féle program megvalósítását vállalta és teljesítette az önkormányzat az elmúlt két év során.

Címkék: Karancslapujtő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:00, kedd | Helyi

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre.

Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezés

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - Mahosz-szóvivő: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak.

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője.

2024. Május 21. 08:45, kedd | Helyi

Először bocsátottak fel 5G-műholdakat Oroszországban.

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég, Oroszországban ezek az orbitális eszközök használnak először 5G-kapcsolatot - közölte az orosz digitalizációs minisztérium hétfőn a Telegram

2024. Május 21. 08:35, kedd | Helyi

A Li Auto kínai elektromosjármű-gyártó negyedéves bevétele nőtt, profitja csökkent.

A Li Auto Inc. kínai elektromosautó-gyártó bevétele 36,4 százalékkal nőtt, adózott eredménye ugyanakkor 36,7 százalékkal esett a március végével záródott ide első negyedévben.