Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2014. Június 13. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Informatikai eszközökkel csalt áfát a Nógrád megyei bűnszervezet

Informatikai eszközökkel csalt áfát a Nógrád megyei bűnszervezet

Több mint százmillió forint kárt okozott az államnak egy informatikai eszközök kereskedelmével foglalkozó Nógrád megyei bűnszervezet. A termékeket Pest megyei üzletekben árulták.

A Nógrád megyei elkövetői kör informatikai eszközök kereskedelmével foglalkozó gazdasági társaságokat működtetett. A számítástechnikai eszközöket papíron Szlovákiából Csehországba fiktív cégnek értékesítették, majd onnan magyar cégláncolat közbeiktatásával végül Pest megyei számítástechnikai boltoknak adták tovább. A valóságban az áru a szlovákiai nagykereskedésekből közvetlenül a boltokba került.
Az akcióban egyszerre negyven helyszínen, száz pénzügyi nyomozó, adórevizor és pénzügyőr járőr dolgozott. Tizenkét millió forint készpénzt, hetvenkét millió forint értékben nagy értékű gépkocsikat, ingatlanokat foglaltak le, és zárolták a gyanúsítottak bankszámláit.
Az egyik házkutatás során az ott lakó - egyébként az ügyben nem gyanúsított - férfinél a pénzügyi nyomozók több mint öt millió forint készpénzt, illetve nagy értékű elektronikai- és bútorberendezéseket találtak. Ezeket korábbi adótartozására tekintettel az adóigazgatóság munkatársai lefoglalták, a pénzt pedig befizették a NAV számlájára.
Az ügyben költségvetési csalás miatt hat embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük három férfi előzetes letartóztatásban, egy nő házi őrizetben van.

InfoBlogok

Címkék: bűnszövetkezet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 08:35, kedd | Helyi

A Li Auto kínai elektromosjármű-gyártó negyedéves bevétele nőtt, profitja csökkent.

A Li Auto Inc. kínai elektromosautó-gyártó bevétele 36,4 százalékkal nőtt, adózott eredménye ugyanakkor 36,7 százalékkal esett a március végével záródott ide első negyedévben.

2024. Május 21. 08:00, kedd | Helyi

Májusi idő elszórt záporokkal.

Kezdetben csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd délután dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a Dunántúlt, mely a délutáni és az esti órákban egyre többfelé fog zivatarokat okozni.

2024. Május 21. 07:30, kedd | Helyi

Salgótarján - a fenyőfák politikai élete

A fenyőfák kiirtása nem politikai kérdés, de mint azt tapasztalható, így-úgy csavarva, lehet belőle akár azt is fabrikálni. Amint azt a mondás tartja: Rossz az, aki rosszra gondol. Cikkünkben itt és most,

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő