Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Március 25. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Indul a kazánprogram Nógrádban

Indul a kazánprogram Nógrádban

Huszonöt Nógrád megyei település csatlakozott a Belügyminisztérium úgynevezett kazánprogramjához.

A fejlesztés keretében 37 biomassza üzemelésű kazánt telepítenek majd megyénkben, a megújuló energiát hasznosító kazánok óvodákban, művelődési házakban, polgármesteri hivatalokban, önkormányzati intézményekben, egészségügyi intézményekben, egy bölcsődében és egy falusi sportcsarnokban váltják ki az elavult fűtési rendszert idén júniusig. A kazánprogram első üteméhez 13 megye, 27 kistérségének 82 települése csatlakozott, és 109 önkormányzati közintézmény vett részt benne. A Nógrád megyei teleülések a kazán 2.0 programban vehetnek részt. A legtöbb beépítés a balassagyarmati kistérségben lesz, ott 15 intézményben fűtenek majd a gazdaságosabb technológiával. Emellett a szécsényi kistérségből kilenc, a rétságiból hat, a pásztóból négy, a salgótarjániból kettő, a bátonyterenyei kistérségből pedig egy önkormányzati intézményt fűt majd biokazán. A program amellett, hogy az önkormányzatoknak mintegy 25 százalékos megtakarítást jelent, a kazángyártó kis- és középvállalatokat is támogatja, ráadásul Nógrád megyében 50 közmunkást is foglalkoztatnak majd a kazánok és aprítógépek mellé.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: kazán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:40, csütörtök | Helyi

Vége a drogbiznisznek!!!

Egy 40 éves nő anyagi haszonszerzés céljából árusított új pszichoaktív anyagot, a salgótarjáni rendőrök azonban pontot tettek az ügy végére, és őrizetbe vették.

2024. Április 18. 11:21, csütörtök | Helyi

Öttusa vk - Nagy mezőny jön Budapestre, a szövetség pályázik a 2027-es vb-re.

Az olimpiai kvalifikációs időszak végéhez közeledve egyre kiélezettebb az öttusázók versengése a párizsi kvótákért.

2024. Április 18. 08:21, csütörtök | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Hideg reggel, hűvös, szeles délután.

Keleten, délkeleten indulhat esősen a reggel. Napközben a napos, gomolyfelhős idő mellett elszórtan fordulhatnak elő záporok,