Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Október 29. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Indul a déli elkerülő út kiépítése Balassagyarmaton

Indul a déli elkerülő út kiépítése Balassagyarmaton

Már tizenöt évvel ezelőtt felmerült a városrendezési tervekben, hogy az elsődlegesen kiépítendő északi elkerülő út mellett egy déli, tehermentesítő aszfaltszakasz is elkészüljön Balassagyarmaton. Ennek szükségessége tíz éve mind sürgetőbbé vált, mondván a Szügy felé vezető út mentén egyre-másra épültek fel az ipari üzemek, a Delphi, a Zollner, a Parat, s itt még számos leendő telephely várja a vállalkozókat, azaz egy komoly munkahelyteremtő erővel bíró gazdasági övezet alakult ki. Aminek a biztonságos megközelítése elengedhetetlen.
A déli elkerülő út konkrét tervezését 2013 végén kezdte el az előző önkormányzat. A nyomvonal a Nyugati Ipartelepről, a „kábelgyár” közeléből indul és a Delphi táján csatlakozik a Szügyi úthoz. Februártól egyre inkább felgyorsultak az előkészítési folyamatok: az első szakasz megvalósítása érdekében, amely a vasúti iparvágányt „átlépve”, az Algőver Mihály utcáig tart, a Homoki szőlőkhöz vezető bekötőútig. Miután minden szakhatósági és közbeszerzési előkészítés lezárult, az időjárástól függően, még ebben a hónapban megindulhat a gyakorlati kivitelezés, ami jövő májusban fejeződik be.
Mivel ez a déli elkerülő út, és hozzá kapcsolódva a 22-es út Szentlőrincpuszta-Galibapuszta közötti „leágazása” egyaránt a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési ciklus kistérségi vezérprojektje, várható, hogy két éven belül nem csupán a Határőr és Horváth Endre utcák felé vezető további szakaszok épülhetnek meg, hanem a déli ipartelepre vezető kerékpárút is.

Forrás: ipoly.menti.hu

További híreink

Címkék: város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:41, kedd | Helyi

Magyarország nagyobb városaiban, Erdélyben és a Vajdaságban folytatja jótékonysági születésnapi koncertjét Mága Zoltán.

50 év 50 koncert című születésnapi jótékonysági koncertsorozat részeként a következő napokban és hetekben Magyarország nagyobb városaiban.

2024. Április 30. 08:35, kedd | Helyi

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez.

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Napos, kora nyárias idő.

Napos időben lesz részünk, csak néhol jelenhetnek meg kósza felhők az égen.

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.