Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Június 16. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Indiai professzorok látogattak megyénkbe

Indiai professzorok látogattak megyénkbe

A közelmúltban az indiai Madras egyetemének két professzora, Sumathi és Iagan kutatómunkájuk részeként látogattak el Magyarországra, s Szécsényben is jártak.

- Az európai és az ázsiai országok problémáit tanulmányozzuk – mondták érdeklődésünkre. – A munkanélküliség, a szegénység, gyermekszegénység problémái és következményei a kutatásink területei. Célterületeink Németország, Magyarország, Kína és India. Minden országot tanulmányozunk, közös megoldást akarunk találni a szociális problémákra. Munkánk egy EU-projekt része.
- Milyennek látják Magyarországot?
- Érdekes, nagyon különbözik a mi kultúránktól. Furcsa, szokatlan a gasztronómia ízvilága. A gyerekprogramok és a gyermekjólét igazán jónak tűnik.
A vendégek a helyi gyerekházakat látogatták meg Endrefalván, Rimócon és Nagylócon. Szécsényben a Gyermekszegénység Elleni Program által működtetett IT pont tevékenységét ismerték meg.
Csonka Mária

Címkék: india

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)