Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Október 27. 09:29, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Illegális gyógyszereket árult

Illegális gyógyszereket árult

Szlovákiából rendszeresen hozta át Magyarországra a belföldön forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket az a 44 éves férfi, akit a Nógrád megyei felderítők elfogtak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat bűnügyi információi alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztály munkatársai 2022. október 25-én 14 óra 20 perckor a somoskőújfalui határátkelőhelynél fogták el azt a 44 éves szlovák állampolgárt, akit gyógyszerhamisítással gyanúsítanak. A férfi Szlovákia irányába közlekedett személygépkocsival, amikor a rendőrök igazoltatták. Az ellenőrzés során a jármű utasterében a hatóság tagjai olyan gyógyszereket találtak meg és foglaltak le, amelyek Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek.

A nyomozás adatai szerint a szlovák állampolgár 2021. december hónaptól kezdődően rendszeresen hozott át Szlovákia területéről Magyarországra ivermectin hatóanyagú gyógyszert, amelyeket a salgótarjáni postákon csomagként továbbított különböző magyarországi címekre. A füleki lakos internetes oldalakon hirdette meg a magyarországi forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező tablettákat, így az a felhasználók széles körében vált hozzáférhetővé. A rendelkezésre álló információk szerint a gyanúsított több alkalommal értékesített a tablettákból. A szakértői vélemény alapján a gyógyszer esetleges alkalmazása súlyos egészségügyi kockázatot hordoz.

A rendőrök a férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyógyszerhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során a cselekmény elkövetését elismerte. A hatóság tagjai a füleki lakost őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

2023. Február 06. 10:00, hétfő | Helyi

Made in Hungária - Bátonyterenyén

A Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a Made In Hungária előadásra

2023. Február 06. 09:39, hétfő | Helyi

Vezessenek óvatosabban!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt napon a rendőrök 19 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek során hatan sérültek meg.