Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 15. 10:31, szerda | Belföld
Forrás: InfoVáros

Illathotel várja a vendégeket hamarosan Sikondán

Illathotel várja a vendégeket hamarosan Sikondán

Ökologikus szemléletű szállodafejlesztés európai uniós forrásból

A Dél-Dunántúli Operatív Program, Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése pályázat keretében megítélt nettó 460 466 714 forintnak köszönhetően hamarosan magasabb színvonalú szolgáltatásokkal várja pihenni vágyó vendégeit Sikondán a gyógyfürdő mellé épült szálloda. A DDOP-2.1.2-12-2012-0033 kódszámú „Sikonda Wellness Hotel ökologikus szemléletű fejlesztése és bővítése” című projekt eredményeképpen a szálloda a fenntartható fejlődésre, a környezetvédelemre, valamint az egyre inkább előtérbe kerülő bio életmódra alapozó komplexummá válik. A beruházás teljes költségvetése nettó 657 809 592 forintot tesz ki.

Több hónapos átalakítás után a tervek szerint február végétől új néven és új koncepció mentén nyitja meg kapuit Sikonda település termálvizes fürdőjéhez tartozó szálloda. Az Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda névre keresztelt komplexum a korábbinál magasabb színvonalon nyújt majd szállodai és wellness szolgáltatásokat, mindemellett az infrastruktúrában is komoly fejlesztésekre kerül sor. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a mintegy tíz évvel ezelőtt a Mecsek völgyében feltörő forrásokra épült hotel nem csak egy újabb csillagot kap, de a fejlesztéseknek köszönhetően a szobaszám is közel a duplájára nő, így tavasztól már 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyó vendégeket. A magyarországi turisztikai trendeket figyelembe véve átalakításra kerülnek a közösségi terek és a wellness tér, a jelenlegi konferenciaterem kapacitása bővítésre kerül és szekcionálhatóvá válik. Emellett szabadtéri pihenőhelyek is kialakításra kerülnek.
A gyógyfürdőt a hazai források többségétől eltérően nem olaj, hanem szénbányászati próbafúrások során találták 1928-ban, így ezen a helyen viszonylag hamar, alig néhány év múlva már gyógyszálloda is működött. A felszínre hozott alkalikus, lítiumtartalmú hévízzel többek között gyomor- és bélpanaszokat kúráltak, de már akkor is javasolták anyagcserével kapcsolatos problémák, ízületi bántalmak, bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére is.
A szálloda a gyógykezelések mellett az egészségmegőrzésre, valamint a testi és lelki kikapcsolódásra is komoly hangsúlyt fektet. Az új koncepció középpontjába Sikonda egyedi mikroklímája kerül majd, hiszen a Komló városához tartozó üdülőfalu kiváló természeti adottságai folytán rendkívül jó levegővel rendelkezik. Ez adta az alapötletet az „illathotel” elgondolásnak, amelynek keretében a szálloda néhány szobája egy-egy illat köré épül majd. Az illatos szobákban a levendula, a kamilla, a menta vagy éppen a mandula éppen úgy felfedezhető lesz a fürdőszobai bekészítésekben, mint a belsőépítészeti motívumokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.