Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 27. 17:46, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb részén változékony, de nyáriasan meleg az idő. A 10. hosszúsági körtől keletre nyugat-keleti tengellyel húzódó nagytérségű, sekély ciklonális mezőben kedvezőek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Bár a napsütés egyáltalán nem zavartalan, de az alacsonynyomást kitöltő meleg levegőben többnyire 25 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, Ukrajna déli részén 32, 34 fokot is mérnek. Ugyanakkor Nyugat- és Észak-Európában több fokkal hűvösebb van. A Brit-szigeteken és néhol Franciaországban a hőmérséklet csúcsértéke csupán 15 fok közelében alakul, a Skandináv-félsziget északi felén pedig a 10 fokot sem éri el. Ebben az időjárási helyzetben lényeges változás még nem valószínű, de a Kárpát-medence fölé szerda estig már egy-két fokkal hűvösebb levegő áramlik; a nyugati területeken mérséklődik a felmelegedés.

Várható időjárás szerda estig:
----------------------------

Az erőteljes gomolyfelhő-képződésből kedden még keleten,illetve a déli megyékben várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. Éjszaka északnyugaton is számíthatunk csapadékra. Szerdán a vastagabb felhőzet a Dunántúlon lesz, ott további záporeső, elszórtan zivatar valószínű. Keleten gomolyfelhős, napos idő várható, főként a délutáni órákban kialakuló záporral, helyenként zivatarral. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 18 és 25 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb idő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk