Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 27. 15:41, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Kelet-európai-síkság nagy része fölött anticiklon helyezkedik el. Területén a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után általában kevés a felhő, legfeljebb hószállingózás, gyenge havazás alakul ki. A magasnyomás peremén azonban több a felhő, és ott több helyen havazik. Ugyanakkor a Brit-szigetek fölött markáns ciklon örvénylik, emiatt Nyugat-Európában sok a felhő, és eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul. Sekély ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Fekete-tenger térségében is. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli részén általában 8 és 18 fok között alakul, sőt a Pireneusi-félsziget déli vidékén 20, 22 fokot is mérnek. Ezzel szemben szárazföldünk keleti felén hideg az idő, napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, és a Kelet-európai-síkság középső, valamint a Skandináv-félsziget északi részén nem ritka a -14, -20 fok sem.
Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte kissé enyhébb, majd ismét hidegebb léghullámok érkeznek, marad a hideg idő.

Várható időjárás kedd estig:
----------------------------

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de főként a középső, kedden a délkeleti tájakon is időnként rövid időre kisüthet a nap. Hétfőn nyugaton és eleinte még a Tiszántúlon, éjszaka néhol, kedden szórványosan valószínű hószállingózás, gyenge havazás. Éjszaka foltokban zúzmarás köd kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán északnyugaton élénkül meg eleinte a délkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -10 fok között alakul, de az átmenetileg kevésbé felhős, havas tájakon -10, -13 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és -5 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.