Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 12. 14:51, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa déli felén tavaszi az idő. A változó felhőzet mellett tartós csapadékot nem jelentenek, több órára kisüt a nap. A napsütés hatására a 45. szélességi körtől délre általában 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő, de a Földközi-tenger délnyugati medencéjében és az Égei-tenger térségében 22, 26 fok is előfordul. A kontinens északkeleti harmadán viszont még télies az idő; ott helyenként havazik, és a hőmérséklet csúcsértéke csupán 5 fok körüli. Észak-, Északnyugat-Európában is kissé hűvös van, a viszonylag sok felhő mellett a hőmérséklet csúcsértéke többnyire 7 és 14 fok között változik, a Skandináv-félsziget északi felén azonban ennél hidegebb van.
A Kárpát-medence időjárását szombat estig az Északnyugat-Európa feletti ciklon keletre vonuló hidegfrontja alakítja, átmenetileg több helyen számíthatunk csapadékra.

Várható időjárás szombat estig:
-------------------------------

Pénteken az átmeneti felhőzetcsökkenés mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható eső, záporeső, helyenként - nagyobb eséllyel az ország déli felén - zivatar. Hajnaltól csökken a felhőzet, szombaton országszerte több órára kisüt a nap, főként délelőtt számíthatunk még záporokra. Pénteken a délnyugati, szombaton az északnyugati szél többfelé megerősödik, zivatarban átmenetileg viharossá is fokozódhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 15 és 19 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: