Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Július 23. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: a5.hu

Idő előtt lebukott a Mercedes-Benz Shooting Brake – videóval

Idő előtt lebukott a Mercedes-Benz Shooting Brake – videóval

Egyből AMG köntösben érkezett.

A vártnál egy kicsit hamarabb derültek ki információk a Mercedes-Benz CLS kombi változatáról, amit csak Shooting Brake-nek neveznek a gyárban. Az alábbi képek arról is tanúbizonyságot tesznek, hogy a kecses puttonyosból készül majd AMG változat is.

A Mercedes-Benz legújabb modelljéről, a CLS Shooting Brake-ről már sokat írtunk, megannyi kémfotót és videót láttunk az autóról, most azonban végre álcázás nélkül jelent meg az új modell. Ahogy az előző generációs CLS-sel, most a kombival is új kategóriát teremt a csillagos gyártó.

Gyönyörű lett a CLS Shooting Brake

Gondolhatnák kedves olvasók, hogy a Mercedes-Benz saját magának állít konkurenst az új kombival, hiszen az E-osztály puttonyos változata is igencsak hasonlít erre a kialakításra, azonban itt erről szó sincsen. Az új Shooting Brake-kel azt a tehetősebb réteget kívánja megtalálni a gyártó, amelyik a különleges megoldásokra, a presztízs márkák között is a magasabb színvonalra fogékony. Itt nem csak egy hatalmas kombiról van szó, gyakorlatilag az új CLS Shooting Brake egy műalkotás is egyben, amely természetesen tökéletesen alkalmas arra, hogy a hétköznapokban használható legyen. Ugyan a fotók és az adatok sem hivatalosak még, de a Carscoop értesülései szerint AMG változatban is készül majd a kombi CLS. Az álca nélküli fotókon jól látszik a sport-csomag az autón, a szokásos hatalmas felnik és a morcos orr itt is visszaköszön.

A 63 AMG változatban nem akármilyen motor dolgozik majd, a sportrészleg újonnan fejlesztett 5,5 literes V8-as biturbós erőforrása kerül a modellbe. Az öblös egység 537 lóerőt présel ki magából, 5500-as fordulatszámon. A Maximális nyomaték értéke is igencsak impozáns, a 800 Newtonméteres forgatónyomaték 2000-től 4500-ig áll rendelkezésre. Mindazoknak akiknek ez kevésnek bizonyulna, a gyártó kínál egy Performance Csomagot is, amellyel 564 lóerőre és 900 Newtonméterre emelkednek a paraméterek. Mindkét esetben hétsebességes automataváltó közvetíti a motor erejét a hátsó kerekekre. A 100-as sprintet 4.5-4.6 másodperc alatt abszolválhatja az autó, a végsebessége pedig 270 km/h körül lehet. Az AMG modelleken kívül hat illetve nyolchengeres motorok dolgozhatnak majd az autóban, azt nem tudjuk elképzelni, hogy négyhengeres dízelt szereljen a Mercedes-Benz ebbe a kategóriába.

A hivatalos bemutatóra 2012 szeptemberig kell várni, a Párizsi Autószalon egyik sztárja lesz a Mercedes-Benz CLS kombi, azaz Shooting Brake.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.