Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. November 18. 16:09, szombat | Helyi
Forrás: Fenyofa-Udvardy Bence/web/zsuffa csaba

Idén tovább drágulnak a fenyőfák!

Idén tovább drágulnak a fenyőfák!

A Nordmann méteréért akár 9-10 ezer forintot is elkérnek. Az áremelkedés hátterében különböző tényezők állnak: megnövekedtek a fuvarozási költségek és a sofőrök bérei is.

Lassan kezdetét veheti az ünnepi készülődés, az infláció és a jelenlegi gazdasági helyzet miatt a karácsonyi időszak idén azonban különösen sok kiadással járhat.

Nem kivétel a drágulás alól a karácsonyfák ára sem, a kereskedők tapasztalatai szerint a piacon általános áremelkedés figyelhető meg 2023-ban.

Idén a Nordmann fenyőfák méterára 9-10 ezer forint között mozog majd, míg az ezüst-és lucfenyők esetében 5-6 ezer, illetve 3-4 ezer forinttal kell kalkulálnunk méterenként. Az áremelkedés hátterében különböző tényezők állnak: megnövekedtek a fuvarozási költségek és a sofőrök bérei is.

A fenyőfák kereskedelme az országban évről évre bővül.

Az átlag hazai vásárló az 1.80- 2 méteres fákat keresi leginkább. Az ortodox karácsony későbbi időpontja miatt néhány fenyőt a magyar szezon után még az országhatáron kívül adnak el a magyar kereskedők, Szerbiában és Dél-Olaszországban is értékesítenek.

A Nordmann fenyőfa továbbra is a legnépszerűbb választás, mivel lassan hullik le a tűlevele, és kellemes illatot áraszt. A lucfenyő jellegzetes illatú, ugyanakkor ennek a fajtának a levelei a legkorábban hullanak le. Ezért sokan az ezüstfenyőt részesítik előnyben, mivel az illatos, tartósabb, bár szúrós levelekkel rendelkezik.

A nordmann fenyők gyönyörű, olajzöld színének az egyik feltétele, hogy nitrogént kapjanak, különben fakó, világos marad a levélzet. Nem sokan tudják, de a csemetéket folyamatosan metszeni is kell. Ráadásul az őz és a szarvas is sok gondot okoz: lerágják az alacsony fák csúcsát, amit aztán utólag, a vezérág rögzítésével kell újranevelnünk, ez is sok energiával jár.

Ha fontos a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Hírek, programok kultúra, érdekességek - nincs reklám, nincs politika - InfoNógrád híroldal csoport. Csatlakozzon olvasóinkhoz!https://www.facebook.com/groups/infonograd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.