Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 24. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd, MTI

I. Böllér Bajnokok Ligája

I. Böllér Bajnokok Ligája

Huszonöt böllércsapat versenyez szombaton Héhalomban.

Mintegy 250 versenyző méri össze tudását szombaton a Nógrád megyei Héhalomban zajló Böllér Bajnokok Ligájában. A rendezvény bevételét a kárpátaljai Sárosoroszinak ajánlják fel.

A versenyre elsősorban helyből és a környékbeli településekről neveztek be, de Kővágószőlősről, Vecsésről és Sárosorosziból is érkeznek böllércsapatok. Egy-egy csapatban legalább tízen dolgoznak majd.

A megmérettetésen pontozzák majd a szúrás szakszerűségét, a perzselést, a bontást, a sonka, a szalonna, a karaj vagy a dagadó és a szűzpecsenye formázását. A kiírás szerint előnyt jelent a disznóölés hagyományához való hűség és a precíz munka, de értékelik a csapatmunkát, annak hangulatát is.

Egy-egy csapat mellett élsportolók, olimpikonok ténykednek, akik tapasztalataikat megosztják majd a látogatókkal is, így népszerűsítve a rendezvényt. A böllérverseny arca lesz például Zwickl Dániel asztaliteniszező, Kálnoki Kis Attila és Fábián László öttusázó, Szuper Levente, Csoknyai Levente és Pindák László jégkorongozó, Gál Gyula kézilabdázó vagy Hesz Máté és Kristóf András vízilabdázó.

A verseny kísérőprogramjaként népművészeti kirakodóvásárt, kóstolót és folklórműsort is rendeznek. Koncertet ad Hevesi Tamás, de nem hiányzik a programból a sport sem. A Fábián László olimpiai bajnok öttusázó vezette futballcsapat a helyi böllérek csapatával mérkőzik meg.

A böllérversenyt kismalacos tombolahúzás után disznótoros bál zárja Héhalomban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség