Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. November 10. 13:40, péntek | Helyi
Forrás: NMKI

Huszonnégy új önkéntes tűzoltóval gazdagodott Nógrád megye

Huszonnégy új önkéntes tűzoltóval gazdagodott Nógrád megye

Az elmúlt hetekben három Nógrád megyében működő önkéntes egyesület huszonnégy tagja teljesítette a negyven órás önkéntes tűzoltó alap tanfolyamot Salgótarjánban.

A Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, továbbá az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület összesen huszonnégy tagja vágott neki hetekkel ez előtt, hogy negyven órás tűzoltó tanfolyam keretében szerezzen alaptanfolyami végzettséget. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megszervezett és lebonyolított tanfolyam elvégzése azért volt nagyon fontos, mert önkéntes tűzoltó egyesület tagjaként tűz- és káreset helyszínén kizárólag ennek birtokában lehet szaktevékenységet végezni. Az immáron szakvizsgás önkéntes tűzoltók az alaptanfolyam keretében a negyven óra során ismereteket szereztek többek között égéselmélet, oltóanyag ellátás és ismeret, tűzoltási szabályzat, tűzoltástaktika, szakfelszerelések vonatkozásában, továbbá részt vettek szerelési foglalkozáson, megismerték és alkalmazták a különböző védőeszközöket, tűzoltókészülékeket. A képzéseket több éves szakmai tapasztalattal rendelkező hivatásos tűzoltók tartották meg részükre – az elméleti oktatást a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata, míg a gyakorlati képzést a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság készenléti állománya bonyolította le. A napokban a záróvizsgák is lezajlottak, ahol a huszonnégy résztvevő a negyven órában elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteiről egyaránt eredményesen adott számot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák