Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 18. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Horgászversenyt rendeztek a rendőrök Maconkán

Horgászversenyt rendeztek a rendőrök Maconkán

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a már hagyományossá vált horgászversenyt a bátonyterenyei Maconkai-víztározónál.

A jól sikerült országos rendezvény résztvevői közé immáron hatodik éve a megyei rendészeti társszerveket is meghívta a rendezőség. Az idei versenyen 25 csapat, 75 versenyzője vett részt, három fős csapatokban mérhették össze tudásukat. A kora reggeli helyszíni nevezések után, dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte a versenyzőket, és nyitotta meg a rendezvényt. A versenyszabályok és a lebonyolítás részleteinek ismertetését követően az egyik legizgalmasabb esemény következett, mégpedig a horgászhelyek sorsolása. A résztvevő csapatok vezetői maguk húzták ki a saját és társaik versenypálya és horgászhely számát. A sorsolás befejeztével a csapattagok a területükre vonultak és az etetőanyagok, valamint a felszerelések előkészítése után, stílszerűen a sziréna hangjára kezdődött meg a négy órás küzdelem.
Az időjárás az idei évben is kegyeibe fogadta a rendezvény résztvevőit, hiszen rendkívül kellemes napos és kissé szeles időben zajlott a megmérettetés. A verseny végét jelző szirénahangot követő mérlegelés során a korábbi évekhez hasonló kifogott halmennyiség bizonyította a versenyzők felkészültségét.Az eredményhirdetést megelőzően Dérer István, a helyi horgász egyesület elnöke értékelte a versenyt. Ezt követően dr. Lengyel Tamás r. alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője átadta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Rendészeti Sportszövetség díjait a helyezetteknek.
Csapatversenyben a Holdudvar I. elnevezésű, a területi rendőri szervek munkatársaiból alakult csapat nyerte el az első helyezést, míg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csapata a második, és a Készenléti Rendőrség állományának Kár-Ászok csapata a harmadik helyen végzett. Egyéni versenyben első helyezést Lakatos Sándor r. őrnagy, a Készenléti Rendőrség munkatársa, második helyezést Újhelyi László r. törzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományának tagja, míg harmadik helyen Tóth Tibor ny. r. őrnagy a Holdudvar II. elnevezésű csapat egyik tagja végzett.
A csodálatos szépségű környezetben fekvő horgásztónál megrendezett verseny 2013. évben is rendkívül jó hangulatban telt el, és a régi ismeretségek felelevenítése mellett, új barátságok is szövődtek.

Címkék: horgász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez.

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez.

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.