Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. Június 13. 14:09, hétfő | Helyi
Forrás: police

Horgász verseny Nógrád megyében

Horgász verseny Nógrád megyében

Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a horgászversenyét.

Páratlan természeti környezetben, a Mátra hegység lábánál terül el a Maconkai-víztározó, amely a Zagyva folyón létesült Bátonyterenye-Maconka és Dorogháza határán. A helyszínen a Magyar Rendészeti Sportszövetség támogatásával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által megszervezett XIX. Országos Rendőr és XIII. Rendészeti Meghívásos Horgászversenyt 2022. június 10-én a kora reggeli órákban dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg. A versenyszabályzatot Ignácz Olivér, a Bátonyterenyei Maconkai Szabadidő és Horgász Egyesület elnökhelyettese ismertette a versenyzőkkel.

A horgászhelyek sorsolását követően 9 órakor a rendőrségi szolgálati gépjárművek szirénahangja jelezte a három főből álló, összesen 29 csapatnak a megmérettetés kezdetét. A szabály szerint hat órás versenyen a horgászok egy bottal és azon egy horoggal horgászhattak, de tartalékbotot hozhattak magukkal. A kifogott halakat a versenyzők a mérlegelésig a haltartóban tartották, majd a verseny végén azokat az élőhelyükre visszaengedték.

A megmérettetés befejeztével, az eredményhirdetés alkalmával a rendező szerv, a Magyar Rendészeti Sportszövetség, a Magyar Rendvédelmi Kar Elnöke, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóság vezetője által biztosított, valamint a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének Elnöke által felajánlott díjak átadására került sor.

A csapatversenyben első helyezést a Szécsényi Rendőrkapitányság, második helyezést a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság, míg harmadik helyezést a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ csapata ért el.

A csapattagok teljesítményének egyéni versenyében legjobbnak Szőke Tibor rendőr zászlós, a Szécsényi Rendőrkapitányság csapatának tagja 36.970 gramm hal kifogásával bizonyult. Második helyen ebben a kategóriában Pető Gábor rendőr főtörzszászlós, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitányság, a harmadik helyen Nagy Tibor nyugalmazott rendőr főtörzsőrmester, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapatának tagja végzett.

A csapatok három szektorban versenyeztek, és a csapattagok más-más szektorban. Az A szektorban a legjobban teljesített Szőke Tibor rendőr zászlós, míg a B szektor első helyén Kondor Tamás pü. százados végzett, a C szektor legjobbja Pető Gábor rendőr főtörzszászlós lett.

Az idén a legjobb Nógrád megyei csapat külön díját a Szécsényi Rendőrkapitányság vehette át.

A megmérettetésen a legnagyobb – 10.125 gramm – halat Kiss Levente, a Balassagyarmati Ipoly Cipőgyár csapatának tagja fogta.

A legeredményesebb női versenyző díját a szervezők idén a rendezvényen résztvevő mindhárom hölgy részére odaítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 15:00, péntek | Helyi

Téliesre fordult az időjárás

2023. Február 03. 10:55, péntek | Helyi

60 helyett 127

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án

2023. Február 03. 09:52, péntek | Helyi

A Nyitnikék-ben nyitottak

Az idei évben is folytatódnak az óvodások részére összeállított közlekedésre nevelési foglalkozások a vármegyeszékhelyen.

2023. Február 03. 09:00, péntek | Helyi

Megerősítő szolgálat Kállón

A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el kö