Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 04. 10:09, szerda | Külföld
Forrás: lvp/MTI

Hitetetlen videó: így zuhant le ma egy tajvani repülő

Hitetetlen videó: így zuhant le ma egy tajvani repülő

Hihetetlen videó került fel a netre a tajvani gép éjjeli lezuhanásáról. Első információk szerint kilencen haltak meg a tragédiában.

Felszállás után zuhant folyóba egy utasszállító repülőgép szerdán Tajvanon, több mint ötven utassal a fedélzetén. A legfrisebb információk szerint legalább 23 ember meghalt, húsz személyt pedig még eltűntként tartanak nyilván.

A TransAsia légitársaság két turbóhajtóműves ATR-72-es típusú gépe a tajpeji Szungsan repülőtér közelében lelassulva, bal szárnyával szinte függőleges irányban egy többszintes híd korlátjának ütközött, majd a sekély vizű Kilung folyóba zuhant.

A helyszínen a kora délutáni órákban még folyt a mentés, illetve a túlélők utáni kutatás.

A helyszíni jelentések szerint több utasnak, köztük gyerekeknek sikerült kimászniuk a roncsból, néhányan a gépnek a vízből kiemelkedő törzsére kapaszkodtak fel. Volt, aki úszva hagyta el a baleset helyszínét.

A járat célállomása a Tajvanhoz tartozó Kinmen volt, a gép fedélzetén televíziós jelentések szerint 53 utas (köztük 31 a szárazföldi Kínából) és 5 fős személyzet tartózkodott. Az irányítótorony helyi idő szerint délelőtt, nem sokkal 11 óra előtt veszítette el a kapcsolatot a pilótával.

A helyi média emlékeztet arra, hogy tavaly júliusban - rossz időjárási viszonyok között - egy másik ATR-72-es repülőgép zuhant le Tajvanon 48 ember halálát okozva. Az akkori balesetet tízen élték túl.

A szerencsétlenségben a gép a folyóban zuhant, előtte azonban eltalálta egy sztrádán közlekedő taxit is, a sofőr azonban megúszta az esetet. Fotó: twitter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.