Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Március 27. 02:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BALASKA MÁRK

Hidegfront hoz esőt és viharos szelet!

Hidegfront hoz esőt és viharos szelet!

Egy erős hidegfront hatására sokfelé várható eső,

Hétfőn egy erős hidegfront hatására sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat, a legmagasabb északi hegycsúcsokon pedig átmenetileg akár havazhat is. Estére az ország nagy részén megszűnik a csapadék, legtovább északkeleten eshet. Erős, viharos lesz az északnyugatira forduló szél. Hajnalban 4 és 10, napközben 7 és 13 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, hózápor, néhol akár zivatar is. Sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati szél. Hajnalban az ország nagy részén fagyni fog, a fagyzugos, szélvédett tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben mindössze 5 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Szerda hajnalban országszerte fagyhat. Napközben több lesz felettünk a felhő, de csak néhol számíthatunk kevés csapadékra. A többfelé élénk, erős nyugati-északnyugati szélben 8-14 fokra van kilátás.

Csütörtökön a délutáni és az esti órákban többfelé szükség lehet az esernyőkre. Helyenként élénk lehet a szél. A csúcshőmérséklet 9 és 18 fok között alakulhat. Pénteken gyakran lehet felhős az ég, de csak helyenként alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor. A Dunántúlon erős lehet a délnyugati szél. Az ország nagy részén 15-20 fokra van kilátás, de északkeleten néhol hűvösebb maradhat az idő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, így főként fejfájás, görcsös- és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A szeles idő miatt tovább erősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Nő a szívinfarktus kockázata, a mindenórás kismamáknál pedig beindulhat a szülés.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Az óraátállítás miatt még alvásproblémák és fáradékonyság is jelentkezhet.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat, a legmagasabb északi hegycsúcsokon pedig átmenetileg akár havazhat is, így országszerte számítani kell vizes, csúszós utakra.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Balaska Márk ( A Szorú Dunakanyar) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:40, csütörtök | Helyi

Vége a drogbiznisznek!!!

Egy 40 éves nő anyagi haszonszerzés céljából árusított új pszichoaktív anyagot, a salgótarjáni rendőrök azonban pontot tettek az ügy végére, és őrizetbe vették.

2024. Április 18. 11:21, csütörtök | Helyi

Öttusa vk - Nagy mezőny jön Budapestre, a szövetség pályázik a 2027-es vb-re.

Az olimpiai kvalifikációs időszak végéhez közeledve egyre kiélezettebb az öttusázók versengése a párizsi kvótákért.

2024. Április 18. 08:21, csütörtök | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Hideg reggel, hűvös, szeles délután.

Keleten, délkeleten indulhat esősen a reggel. Napközben a napos, gomolyfelhős idő mellett elszórtan fordulhatnak elő záporok,