Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 16. 05:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Hidegfront érkezik a héten

Hidegfront érkezik a héten

Hétfőn napközben még melegebb lesz, kedden viszont egy hidegfront hoz lehűlést, a hét második felében azonban többfelé is lehetnek 20 fok körüli maximumok

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn a déli, kora délutáni órákig derült idő várható, majd észak felől fátyolfelhőzet érkezik, illetve már gomolyfelhők is képződhetnek, de csapadék estig még nem valószínű. Napközben a főváros környékén, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön megélénkül, néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de az északi völgyekben, a Nyírségben és a Duna-Tisza közén 2-4 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Kedden északon lehet több-kevesebb napsütés. Eleinte több helyen várható eső, zápor, később a csapadék egyre inkább a déli, délnyugati területekre korlátozódik, főként arrafelé néhol zivatar is előfordulhat. Elsősorban az északi, északkeleti megyékben megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 11-17, a maximumhőmérséklet 17 és 25 fok között valószínű.

Szerdán a többórás napsütés mellett csupán egy-egy rövid zápor fordulhat elő. A déli, délnyugati határ közelében azonban felhős maradhat az ég, és főként a nap első felében akár tartósan is eshet. Nagy területen megerősödik, az Alpokalja térségében viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban általában 6-11 fok lesz, de a szélvédettebb északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet a hajnal. Napközben 16-20 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken napos idő várható, csupán elvétve fordulhat elő futó zápor. A minimumhőmérséklet csütörtökön általában 3-8 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben, fagyra hajlamos területeken ennél hidegebb is lehet, talaj menti fagy is előfordulhat. Pénteken jellemzően 5 és 10 fok között alakulnak a minimumok. A nappali maximumok csütörtökön és pénteken is 14-18 fok között várhatók.

Szombaton és vasárnap többnyire derült vagy gyengén felhős időre van kilátás sok napsütéssel, csapadék nélkül. A leghidegebb órákban szombaton általában 5-10, vasárnap 5-12 fok lesz, de a szélvédett, hidegre érzékeny területeken szombaton jóval hidegebb is lehet, talaj menti fagy is előfordulhat. Szombaton napközben 15-20, vasárnap 17-23 fokig melegszik a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.