Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 28. 12:02, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Hetvenhét ügyben tesz feljelentést a miskolci MSZP

Hetvenhét ügyben tesz feljelentést a miskolci MSZP

Hetvenhét ügyben - köztük a városi vagyonkezelőnél kifizetett prémiumok és az új villamosok beszerzése miatt - tesz feljelentést a miskolci MSZP, döntően hűtlen kezelés gyanújával.

Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: számításuk szerint ezekben az ügyekben csaknem három és fél milliárd forint kár érte a borsodi megyeszékhelyet. Azt is közölte, hogy nagyjából ötven esetben hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést, de okirathamisítás, hanyag kezelés és hatóság félrevezetése miatt is a nyomozóhatósághoz fordulnak.
Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője kiemelte, hogy a város a legkedvezőtlenebb ajánlat mellett döntött az új villamosok beszerzésekor, illetve hogy a veszteséges városi vagyonkezelőnél a tavalyi év végén prémiumot osztottak a cég vezetőinek, jogilag is megkérdőjelezhetően.
Beszámoltak arról is, hogy Miskolcon is az országosan már működő demokráciaközpontot szervezett az MSZP, ide várják az állampolgári bejelentéseket további gyanús ügyekről.
Simon Gábor emellett arról beszélt, hogy Miskolcon ugyanazok a folyamatok tapasztalhatók, mint országszerte: a Fidesz-KDNP szerinte a saját embereivel tölti fel az önkormányzati intézményeket és korlátozza a demokráciát.
Példaként hozta, hogy két középiskolában, a Földes Ferenc és az Avasi Gimnáziumban a szülők és a tantestület akarata ellenére cseréltek igazgatót, ami ellen a diákok mindkét intézményben gyászszalag viselésével tiltakoztak az évzárón. Felhozta azt is, hogy a közgyűlésben megszüntették az interpellációkat és a napirend előtti felszólalásokat, így szűkítve az ellenzék lehetőségeit.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.