Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2012. Június 28. 12:02, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Hetvenhét ügyben tesz feljelentést a miskolci MSZP

Hetvenhét ügyben tesz feljelentést a miskolci MSZP

Hetvenhét ügyben - köztük a városi vagyonkezelőnél kifizetett prémiumok és az új villamosok beszerzése miatt - tesz feljelentést a miskolci MSZP, döntően hűtlen kezelés gyanújával.

Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: számításuk szerint ezekben az ügyekben csaknem három és fél milliárd forint kár érte a borsodi megyeszékhelyet. Azt is közölte, hogy nagyjából ötven esetben hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést, de okirathamisítás, hanyag kezelés és hatóság félrevezetése miatt is a nyomozóhatósághoz fordulnak.
Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője kiemelte, hogy a város a legkedvezőtlenebb ajánlat mellett döntött az új villamosok beszerzésekor, illetve hogy a veszteséges városi vagyonkezelőnél a tavalyi év végén prémiumot osztottak a cég vezetőinek, jogilag is megkérdőjelezhetően.
Beszámoltak arról is, hogy Miskolcon is az országosan már működő demokráciaközpontot szervezett az MSZP, ide várják az állampolgári bejelentéseket további gyanús ügyekről.
Simon Gábor emellett arról beszélt, hogy Miskolcon ugyanazok a folyamatok tapasztalhatók, mint országszerte: a Fidesz-KDNP szerinte a saját embereivel tölti fel az önkormányzati intézményeket és korlátozza a demokráciát.
Példaként hozta, hogy két középiskolában, a Földes Ferenc és az Avasi Gimnáziumban a szülők és a tantestület akarata ellenére cseréltek igazgatót, ami ellen a diákok mindkét intézményben gyászszalag viselésével tiltakoztak az évzárón. Felhozta azt is, hogy a közgyűlésben megszüntették az interpellációkat és a napirend előtti felszólalásokat, így szűkítve az ellenzék lehetőségeit.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 09:56, szerda | Belföld

Kevesebb élelmiszert dobunk ki

Magyarországon az élelmiszerhulladék mennyisége 4 százalékkal csökkent 2016 és 2019 között,

2020. Szeptember 30. 07:55, szerda | Belföld

Köveket dobáló határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél - derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből, amely a police.hu oldalon olvasható.

2020. Szeptember 30. 07:00, szerda | Belföld

Tizenegy év börtönre ítélték a bátai gyilkossággal vádolt férfit

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2019-ben megölte barátját a Tolna megyei Bátán - közölte a törvényszék az MTI-vel.

2020. Szeptember 30. 06:00, szerda | Belföld

Magyar koncertfilm nyerte a velencei televíziós fesztivál Arany Oroszlánját

A Concerto Budapest koncertfilmje nyerte a velencei televíziós fesztivál (Venice TV Awards) Arany Oroszlán díját az előadóművészeti filmek kategóriájában.