Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Február 06. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Hétvégi összefoglaló

Hétvégi összefoglaló

Szombaton hat, vasárnap nyolc alkalommal riasztották Nógrád megye tűzoltóit.

Szombati események:
Szombatra virradó éjszaka az első bejelentés Diósjenőről érkezett, ahol csőtörés miatt komoly mennyiségű víz állt az egyik családi házban és a ház idős lakója nem tudta elzárni a vizet, így az utánpótlás is folyamatos volt. A rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltói a diósjenői önkéntes tűzoltókkal közösen kiszabadították a nagy mennyiségű hóval borított vízóraaknát, majd elzárták a vizet, szivattyúzásra nem volt szükség.

Reggel nyolc órakor Nógrádmegyerbe vonultak a szécsényi hivatásos tűzoltók, ahol két méteres magasságban halmozódott fel a csapadékvíz egy családi ház pincéjében. A tűzoltók kimentették az ott tárolt terményt, majd szivattyúval eltávolították a vizet. Pásztóról délután hasonló okból érkezett bejelentés, ott szintén egy családi ház pincéjében halmozódott fel az olvadt csapadék közel egy méteres magasságban. A pásztói egység kiszivattyúzta a vizet, majd homokzsákos védekezést folytattak a környező, szintén vízzel veszélyeztetett ingatlanoknál a helyi lakossággal közösen.

Őrhalomban egy régi építésű vályogház egyik fala leomlott három négyzetméteren felázás miatt, az épület azonban lakható maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a tűzoltók érdemben beavatkozni nem tudtak.

Tűzjelző miatt vonultak a rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltói délután Rétság külterületére, a létesítmény átvizsgálását követően azonban tüzet, tűzre utaló jelet nem találtak.

Tolmácsra egy izzó kémény miatt riasztották a rétsági rajt, akik eltávolították a parázsló részeket, átszellőztették az ingatlant, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a berendezést csak a helyszíni műszaki vizsgálatot követően használhatják újra. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mert a lakók rendelkeznek alternatív fűtőberendezéssel.

Vasárnapi események:
Szécsény közelében a 22-es főútra dőlt egy fa vasárnap délután, ami teljes útpályán forgalmi akadályt képezett. A veszélyes fát a szécsényi hivatásos és önkéntes tűzoltók távolították el, így megszüntetve a forgalmi akadályt.

Két alkalommal is közlekedési balesethez riasztották vasárnap a tűzoltókat Nógrád megyében. A 22-es főúton, Salgótarján határában tetejére borult egy autó és félig a vízben állt meg, emiatt az áramtalanítást csak az autómentő kiérkezését követően tudták elvégezni a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. Az autóban csak a sofőr utazott, aki önerejéből kiszállt autójából és nem sérült meg a balesetben. Vizslás-Újlakon villanyoszlopnak ütközött egy személyautó, s ennek következtében a villanyoszlop az úttestre dőlt és félpályás útakadályt képezett a főúton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd az áramszolgáltató helyszínre érkezését követően a szakemberekkel közöse eltávolították az oszlopot az úttestről. A járműben csak annak sofőrje utazott, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották a salgótarjáni hivatásos tűzoltókat tegnap késő este Karancsaljára. A ház öt lakója közül ketten lettek rosszul, emiatt őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A tűzoltók elvégezték a szükséges méréseket az ingatlanban, amely még a szellőztetést követően is mutatott értéket. A gázszivárgást a gázszolgáltató szakemberei szerint a gázkazán okozta, így annak használatát felfüggesztették, de a lakók rendelkeznek vegyes tüzelésű kazánnal is, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Négy alkalommal vonultak vízeltávolításhoz a tűzoltók Nógrád megyében az olvadás miatt: Szirákon, Szügyben, Pásztón és Bátonyterenyén is ilyen okból kellett beavatkozniuk a berceli, a balassagyarmati, a pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltóknak. Mind a négy helyszínen a lakóházak pincéjében halmozódott fel komoly mennyiségben a csapadékvíz, amit a tűzoltók szivattyúval távolítottak el, emellett értékmentést is végeztek az egységek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.

2024. Április 30. 12:30, kedd | Helyi

Rendőr- és Tűzoltónap Nógrád vármegyében.

A Salgótarjánban megtartott rendezvényre több száz érdeklődő látogatott ki a délelőtt folyamán.