Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Január 19. 13:30, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Helytállásból jeles

Helytállásból jeles

Nemrégiben Miskolcon vette kezdetét a – tavaly útjára indított – Sport XXI. versenysorozat Észak-magyarországi régiójának (Nógrád, Heves, Borsod) idei szezonja.

Az idősebb, U13-as korosztályban a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) is állított csapatot, a Kodály tagiskola tanulóiból álló gárda – megelőzve az egrieket – a harmadik helyen zárt.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által életre hívott rendszer lényege, hogy a gyermek korcsoportba tartozó (12 éves korig) atlétapalánták is versenylehetőséget kapjanak. Ennek érdekében a régióhoz tartozó egyesületek évente hét alkalommal gyűjthetik össze az U11-es és U13-as csapataikat, hogy felmérjék a jövő reménységeinek képességeit. Kiváló kezdeményezés, hogy a kisiskolások játékos formában ismerkedhetnek meg az alapvető, természetes mozgásformákkal, ezáltal megszeretve az atlétikát. A terematlétikai viadalokon váltófutások kezdtek és zártak, közéjük ékelődtek a népszerű ugró-, és dobó számok.
A régiónkat érintő idei első állomásnak a miskolci Avasi Gimnázium monumentális tornaterme adott otthont, ahol közel százan tömörültek csoportokba. A helyi MVSI és az egriek csapatai mellett a SAC is ki tudott állítani egy nyolcfős (tartalékkal együtt kilencfős) gárdát, köszönhetően a SKÁID Kodály Tagiskolájával kötött együttműködésnek. A Mrakics Nikolett és Máté Csaba által vezetett csapatnak nem a legjobban indult a verseny, a sprintváltóban az utolsó, negyedik helyen értek célba. Az ügyességi számokban azonban felzárkóztak riválisaikhoz, a legjobban a medicin lökésben szerepeltek, itt a második legjobb eredményt érték el. Az oldal szökdelésben és a helyből ötösugrásban egyaránt harmadikok lettek, ami azt jelentette, hogy a záró szám, a hosszú gátváltó előtt – ahol minden tagnak háromszor kellett futnia – még az ezüstéremre is volt esély. A salgótarjániak végül – az apró hibák ellenére – a két miskolci csapat mögött az összetett harmadik helyen zártak, megelőzve az egrieket. A helyezés annak tükrében még dicséretesebb, hogy – riválisaikkal ellentétben – zord körülmények között, a sportcsarnok folyosóján készültek fel a küzdelmekre.
- Örömmel tölt el, hogy a tanítványaim részt vehettek ezen a versenyen, hiszen végre felmérhették tehetségüket élesben is – nyilatkozta a versenyt követően Mrakics Nikolett, a csapat vezetője. – Büszkén mondhatom, hogy a kis csoport nagyon jól teljesített az edzési körülmények ellenére, ami remélem a későbbiek folyamán javulni fog. A csapatot fegyelmezettség és hatalmas akaraterő jellemezte, aminek meg is lett az eredménye, hiszen dobogóra állhattak. Bízom benne, hogy a jövőben is minél több versenyre eljutunk majd.
Az U11-es korosztályban öt csapat indult, itt is a miskolciak szerezték meg az első helyet, míg a 7-8 éveseknél – versenyen kívül – három gárda versengett egymással.
A sorozat következő fordulóját mezei futásban, Miskolc környékén rendezik meg, március közepén remélhetőleg több csapatot is ki tudnak majd állítani a nógrádiak, akikhez továbbra is lehet csatlakozni.
Asalgótarjániak eredményei. U13. Sprintváltó: 4. SAC 1:52,3 perc. Ötösugrás: 3. SAC 18,29 méter. Oldal szökdelés: 3. SAC 1:20,9 perc. Medicin lökés: 2. SAC 15,96 méter. Hosszú gátváltó: 3. SAC 5:18,7. Végeredmény (4): 3. SAC (Szerafin Fanni, Kojnok Petra, Hegedűs Mercédesz, Ocsovai Zsófia, Abuczki Léna, Matlák Bence, Lehoczki Botond, Hegedűs Ádám, Szép Attila) 15 helyezési pont.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: régió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.