Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Június 19. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Helyreállították a Margit-kápolnát

Helyreállították a Margit-kápolnát

Helyreállították a Szent Margit-kápolnát. A munkálatok anyagi részét az Ipoly Erdő Zrt Salgótarjáni Erdészete, a kivitelezés jelentős részét pedig egy karancsaljai kft. munkatársai vállalták.

A Karancs tömbjének 687 méter magas csúcsán álló kegyhely, március 31-én egy tűzeset következtében rongálódott meg. A vizsgálatok szerint egy, a kijelölt hely helyett az oltáron gyújtott gyertya okozhatta a tüzet. Kár keletkezett az épület belső terében, az oltárban és az azon található kegytárgyakban is. A felújított kápolnánál június 29-én tartják majd a hagyományos Karancs-környéki Keresztények találkozóját. Addig már csak az oltárt kell eredeti állapotába visszaállítani, A Szent Margit szobor restaurálása is megtörtént az elmúlt napokban így az is hamarosan visszakerül eredeti helyére.
Forrás: radiofocus.hu

Címkék: kápolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.