Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 25. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: salgotarjan.hu

Háztáji égetés Salgótarjánban

Háztáji égetés Salgótarjánban

Salgótarján Megyei Jogú Város jegyzője az alábbi figyelemfelhívását teszi közzé a háztáji égetés szabályairól.

Itt a tavasz, amely a legtöbb családnál egyben a nagytakarítás, azon belül pedig a kerti rendrakás időszaka is. Fontos tudni, hogy a felgyülemlett kerti hulladékot, avart kizárólag fertőzésveszély esetén és csak a megfelelő elővigyázatossággal és a szabályok betartásával szabad kertünkben elégetni.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2/2011. (I.20.) rendeletében rögzíti a környezetvédelem részleges helyi szabályait, többek között az avar és kerti hulladékok égetésére vonatkozó előírásokat is. Önkormányzati rendeletünk alapján a szabályok a következők:

1. Avar és kerti hulladék – mint bármely hulladék – nyílt téri égetése főszabály szerint tilos. Avar és kerti hulladék megsemmisítése elsősorban komposztálással, ha ez nem lehetséges elszállítással ártalmatlanítható.

2. A tilalom alól kivételt képez a fertőzésveszély esete, amikor április 1-je és április 30-a, valamint október 1-je és október 30-a között égetni csak megfelelően kialakított helyen,vagyoni és személyi biztonságot nem veszélyeztető módon felügyelet mellett, a tűzoltásra megfelelő eszközök biztosításával 8 óra és 18 óra között lehet. Az égetendő hulladék azonban nem lehet szennyezett, vegyi anyaggal kezelt, ipari eredetű hulladékot (műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, illetve ezek maradékait) és kommunális hulladékot sem tartalmazhat.

3. Az avar és kerti hulladék égetése csak az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban foglalt rendelkezések betartásával történhet, azonban szeles időben, tűzgyújtási tilalom esetén illetve szmoghelyzet alatt mindenféle égetés tilos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét

2024. Április 18. 16:16, csütörtök | Helyi

Influenza - NNGYK: 9800-an fordultak orvoshoz a múlt héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 8-14. között 9800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK)