Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Április 18. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: police

Házhoz megyünk! - vetélkedő Nógrád megyében

Házhoz megyünk! - vetélkedő Nógrád megyében

Egy salgótarjáni család nyerte el az első helyezést.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2016. április 15-én 10 órától rendezte meg a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Központ oktatótermében a „Házhoz megyünk!” vagyonvédelmi projekt záró vetélkedőjét.

A rendezvényt dr. Nagy László r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, aki elmondta, hogy a megyében 2015. szeptember 30-án indult projekt elsődleges célkitűzése volt a lakosság vagyonbiztonságának és önvédelmi képességének növelése. Ennek érdekében három településen, Salgótarjánban, Érsekvadkerten és Jobbágyiban a rendőrség szakemberei információs pontokat működtetnek, ahová az ott lakók nagy számban látogatnak el így juthattak több, a biztonsághoz szükséges ismeretanyaghoz.

A vetélkedőn hat csapat vett részt, mely csapatokat nagyszülő, szülő és felső tagozatos általános iskolás gyermek alkotott. A résztvevők több elméleti feladat - többek között keresztrejtvény, filmvetítéssel egybekötött memóriajáték - helyes megoldásával számot adhattak a program során megszerzett tudásukról. A területi verseny első helyezését a salgótarjáni Nagy család nyerte el, akik az országos versenyen képviselik majd Nógrád megyét. A Nádasdi Elektro Biztonságtechnikai Kft. külön díját a somoskőújfalui Kreicsi család vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.