Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2020. Július 29. 13:23, szerda | Helyi
Forrás: police

\"Házhoz megyünk!\" Pásztón

\

A rendőrök többek között a nyaralás időszakára jellemző aktuális bűnmegelőzési tanácsokkal is ellátták a lakosságot.

Pásztón a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szakemberei és a helyi rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 27-én adtak vagyonvédelmi tanácsokat az érdeklődő lakosság számára. A rendőrök felhívták az időskorúak figyelmét a trükkös csalások és lopások elkerülésének lehetőségeire, valamint áldozattá válás megelőzését szolgáló vagyonvédelmi kiadványokat is adtak át részükre.

A helyszínen a kerékpár tulajdonosok a „BikeSafe” rendszerben ingyenesen regisztrálhatták a járműveiket. A város területéről jelentkezők kerékpárjait a speciális országos adatbázisba rögzítették a rendőrök, melynek előnye, hogy annak eltulajdonítása esetén a megadott paraméterek segítségével az visszakereshető. Ezzel nagyban növelhető a bűncselekmény felderítésének, a kár megtérülésének lehetősége.

Az információs ponton a szakemberek felhívták a figyelmet arra is, hogy a besurranásos és alkalmi lopások, a gépkocsi feltörések, illetve a lakásbetörések előrelátással és odafigyeléssel könnyen megelőzhetők.

A nyári pihenés, a nyaralás időszakához kapcsolódóan többek között az alábbi bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az oda látogatókat:

  • Amikor nyaralni indulnak - az utazás izgalmában – otthonaikban ne felejtsék el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati és a teraszajtót! Ha van a lakásban elektronikus riasztórendszer, mindenképpen aktiválják!
  • Amennyiben hosszabb időre hagyják el otthonukat, kérjék meg rokonukat, ismerősüket, hogy rendszeresen ürítse a postaládát! Jó például ha lakáskulcsot is tudnak neki adni, és naponta változtat a redőnyök állásán.
  • Amennyiben szabadságukat otthon töltik, akkor sem árt az óvatosság. Ha a lakásban tartózkodnak, napközben is zárják be a bejárati ajtót, hiszen nem biztos, hogy észreveszik a hívatlan látogatót!
  • A gépkocsira vonatkozó bűnmegelőzési tanácsok természetesen a nyári időszakban is érvényesek. Ne hagyjanak értéket a gépkocsiban, az autó nem biztonságos tárolóeszköz! Mindig zárják be a jármű ajtaját, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre hagyják el az autót! Ha kiszállnak a gépkocsiból, minden esetben vegyék ki a GPS készüléket a tartójával együtt! A kivehető rádiót se felejtsék az autóban! Amennyiben előlapja levehető, kiszálláskor mindig tegyék biztonságos helyre!
  • Értéket soha ne hagyjanak az autóban, még a csomagtartóban sem! A tolvaj a gépkocsiba bejutva kinyithatja a biztonságosabbnak vélt csomagtartót is.
  • Strandolás közben se feledkezzenek meg a vagyonvédelmi szabályokról! A fürdőhelyek ugyanis nem vállalnak felelősséget az őrizetlenül hagyott értéktárgyakért, a táskára terített törölköző pedig nem védi meg az értékeket. Amennyiben van értékmegőrző, feltétlenül vegyék igénybe! Nem célszerű a strandra nagyobb mennyiségű készpénzt vinni. A feltűnő és értékes használati tárgyakat tanácsos otthon hagyni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 09:00, szerda | Helyi

Kiesett a gyermeke a mozgó gépkocsi hátsó üléséről

Bírósági út nélkül vonták felelősségre az apát.

2020. Augusztus 11. 13:07, kedd | Helyi

Családi nap Csesztvén

A balassagyarmati rendőrök balesetmegelőzési programokkal színesítették a rendezvény programját.

2020. Augusztus 11. 12:54, kedd | Helyi

Rács mögött a szlovák katalizátor-tolvaj

A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 24 éves szlovák állampolgár letartóztatására tett indítványt, aki a nyár folyamán Salgótarján utcáin parkoló gépkocsik katalizátorait tulajdonította el.

2020. Augusztus 10. 13:00, hétfő | Helyi

Közlekedési baleset Szügy belterületén

Egy vonat és egy személygépkocsi ütközött össze a Rákóczi úti vasúti átjáróban.