Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Június 18. 09:55, kedd | Helyi
Forrás: police

Házhoz megyünk! - Bátonyterenye

Házhoz megyünk! - Bátonyterenye

A szakemberek vagyonvédelmi bemutatóval és személyes tanácsadással várták a lakosságot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai a „Házhoz megyünk!” bűnmegelőzési kampány keretében 2019. június 13-án Bátonyterenye város Kisterenye településrészére látogattak el.

Egy áruház parkolójánál felállított információs ponton a rendőrök vagyonvédelmi eszközök bemutatójával várták az érdeklődőket, akik számára a lakásbetörések, a besurranásos, valamint az alkalmi és trükkös lopások megelőzésének módszereiről és lehetőségeiről adtak tájékoztatást. A prevenciós szakemberek felhívták az állampolgárok figyelmét, hogy legyenek kellően bizalmatlanok az idegenekkel szemben annak érdekében, hogy ne váljanak csalás áldozatává. Az érdeklődők választ kaphattak az otthonaik biztonságát segítő műszaki eszközökről, és egy tesztlap kitöltésével felmérhették ingatlanuk aktuális biztonságát.

Kérjük, fogadják meg a bűnmegelőzési szakemberek vagyonvédelmi tanácsait!

• Otthonaikban kizárólag akkor tartsanak nagyobb pénzösszeget, vagy ékszert, ha azok tárolására szolgáló biztonsági berendezéssel (rögzített biztonsági széffel) rendelkeznek! Vagyontárgyaikat tegyék biztonságos, mások által nem ismert, illetve megfelelő védelmi rendszerrel felszerelt helyre!
• Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodnak!
• Vásárlás közben, az árú válogatásakor se tegyék le táskáikat, illetve pénztárcájukat a pultra, ne hagyják a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!
• Értéktárgyaikat, irataikat ne tegyék a kosár, vagy táska tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezzék el, melyet szorosan, testközelben tarthatnak!
• Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van!
• Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívók egyikén. Fontos, hogy lehetőleg ne változtassák meg a bűncselekmény helyszínét!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 13:07, kedd | Helyi

Ideiglenes forgalomkorlátozás Pásztón

Az október 23-ai rendezvény miatt Pásztón útlezárásra kell számítani.

2019. Október 22. 12:52, kedd | Helyi

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

2019. Október 17. 08:32, csütörtök | Helyi

5 motiváló és inspiráló olimpiai történet

Biztosan mindenki emlékezetben él pár olyan sport történet, siker, amit soha nem fog elfelejteni. Ezek szuper történetek arra az esetre is, ha egy kis inspirációra, vagy motivációra lenne szükségünk.

2019. Október 16. 09:53, szerda | Helyi

Iskolában robban a bomba

A salgótarjáni rendőrök pár napon belül elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy egy középiskolában perceken belül robban a bomba.