Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2019. Június 18. 09:55, kedd | Helyi
Forrás: police

Házhoz megyünk! - Bátonyterenye

Házhoz megyünk! - Bátonyterenye

A szakemberek vagyonvédelmi bemutatóval és személyes tanácsadással várták a lakosságot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai a „Házhoz megyünk!” bűnmegelőzési kampány keretében 2019. június 13-án Bátonyterenye város Kisterenye településrészére látogattak el.

Egy áruház parkolójánál felállított információs ponton a rendőrök vagyonvédelmi eszközök bemutatójával várták az érdeklődőket, akik számára a lakásbetörések, a besurranásos, valamint az alkalmi és trükkös lopások megelőzésének módszereiről és lehetőségeiről adtak tájékoztatást. A prevenciós szakemberek felhívták az állampolgárok figyelmét, hogy legyenek kellően bizalmatlanok az idegenekkel szemben annak érdekében, hogy ne váljanak csalás áldozatává. Az érdeklődők választ kaphattak az otthonaik biztonságát segítő műszaki eszközökről, és egy tesztlap kitöltésével felmérhették ingatlanuk aktuális biztonságát.

Kérjük, fogadják meg a bűnmegelőzési szakemberek vagyonvédelmi tanácsait!

• Otthonaikban kizárólag akkor tartsanak nagyobb pénzösszeget, vagy ékszert, ha azok tárolására szolgáló biztonsági berendezéssel (rögzített biztonsági széffel) rendelkeznek! Vagyontárgyaikat tegyék biztonságos, mások által nem ismert, illetve megfelelő védelmi rendszerrel felszerelt helyre!
• Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodnak!
• Vásárlás közben, az árú válogatásakor se tegyék le táskáikat, illetve pénztárcájukat a pultra, ne hagyják a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!
• Értéktárgyaikat, irataikat ne tegyék a kosár, vagy táska tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezzék el, melyet szorosan, testközelben tarthatnak!
• Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van!
• Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívók egyikén. Fontos, hogy lehetőleg ne változtassák meg a bűncselekmény helyszínét!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 13:19, csütörtök | Helyi

Jöhet a kéményseprő!

Az idei évben eddig már 56 kéménytűznél avatkoztak be a Nógrád megyei tűzoltók. A nyár ugyan nem a kéménytüzek szezonja, de pont ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy felülvizsgáltassuk az éppen nem használt égéstermék elvezetőket.

2022. Augusztus 11. 10:53, csütörtök | Helyi

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az elmúlt három napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye közútjain.

2022. Augusztus 11. 10:37, csütörtök | Helyi

Legyél Te is határvadász

Folyamatos a szerződéses határvadászok toborzása Nógrád megyében is.

2022. Augusztus 11. 09:42, csütörtök | Helyi

Újabb két embercsempész őrizetben

A Nógrád megyei rendőrök egy 40 éves és egy 48 éves embercsempészt, továbbá 19 külföldit fogtak el.