Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Június 18. 09:55, kedd | Helyi
Forrás: police

Házhoz megyünk! - Bátonyterenye

Házhoz megyünk! - Bátonyterenye

A szakemberek vagyonvédelmi bemutatóval és személyes tanácsadással várták a lakosságot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai a „Házhoz megyünk!” bűnmegelőzési kampány keretében 2019. június 13-án Bátonyterenye város Kisterenye településrészére látogattak el.

Egy áruház parkolójánál felállított információs ponton a rendőrök vagyonvédelmi eszközök bemutatójával várták az érdeklődőket, akik számára a lakásbetörések, a besurranásos, valamint az alkalmi és trükkös lopások megelőzésének módszereiről és lehetőségeiről adtak tájékoztatást. A prevenciós szakemberek felhívták az állampolgárok figyelmét, hogy legyenek kellően bizalmatlanok az idegenekkel szemben annak érdekében, hogy ne váljanak csalás áldozatává. Az érdeklődők választ kaphattak az otthonaik biztonságát segítő műszaki eszközökről, és egy tesztlap kitöltésével felmérhették ingatlanuk aktuális biztonságát.

Kérjük, fogadják meg a bűnmegelőzési szakemberek vagyonvédelmi tanácsait!

• Otthonaikban kizárólag akkor tartsanak nagyobb pénzösszeget, vagy ékszert, ha azok tárolására szolgáló biztonsági berendezéssel (rögzített biztonsági széffel) rendelkeznek! Vagyontárgyaikat tegyék biztonságos, mások által nem ismert, illetve megfelelő védelmi rendszerrel felszerelt helyre!
• Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodnak!
• Vásárlás közben, az árú válogatásakor se tegyék le táskáikat, illetve pénztárcájukat a pultra, ne hagyják a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!
• Értéktárgyaikat, irataikat ne tegyék a kosár, vagy táska tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezzék el, melyet szorosan, testközelben tarthatnak!
• Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van!
• Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívók egyikén. Fontos, hogy lehetőleg ne változtassák meg a bűncselekmény helyszínét!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 12:32, szerda | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 16. 12:03, kedd | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 15. 13:11, hétfő | Helyi

Figyelem! Vágányzár!

Vágányzár miatt nem működik a vasúti fényjelzőkészülék Patvarc külterületén.

2019. Július 12. 13:59, péntek | Helyi

Negyedszer is családbarát munkahely

Negyedik alkalommal nyerte el a megtisztelő címet a Szécsényi Rendőrkapitányság.