Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Október 09. 16:15, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Havi 6810 forintot kell fizetnie annak, aki még nem talált munkát

Havi 6810 forintot kell fizetnie annak, aki még nem talált munkát

December közepétől egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük azoknak a diákoknak, akik a nyáron befejezték tanulmányaikat, és még nincs munkahelyük

- közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője csütörtökön.

Kis Péter András közleményében azt írta: azoknak a diákoknak a diákigazolványa, akik tanulmányaikat nappali tagozaton a nyáron befejezték, október 31-ig érvényes, ezután még 45 napig, vagyis december 15-ig jogosultak egészségügyi ellátásra. Ha addig nem tudnak elhelyezkedni, illetve más jogcímen sem szereznek jogosultságot egészségügyi ellátásra, december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük.

A tájékoztatás szerint jelenleg ennek összege havonta 6810 forint. Ha a kötelezettség nem áll fenn a teljes naptári hónapra, a napi összeggel kell számolni, ez jelenleg 227 forint. A járulékot fizetést az érintett helyett más, például családtag is fizetheti.

A járulékfizetési kötelezettség bejelentéséhez a 14T1011-es adatlapot kell kitölteni, amely beszerezhető az adóhivatal ügyfélszolgálatain, vagy letölthető a www.nav.gov.hu oldalról. A nyomtatványt postán vagy személyesen, illetve az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan lehet eljuttatni a NAV-hoz.

Forrás: www.eduline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 16:05, kedd | Helyi

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere.

A magyar bor sikere közös érdek, egyúttal nemzetépítő erő is, hírnevét a kormány támogatásain túl összefogással, együttműködésekkel, szemléletformálással, újításokkal és változtatásokkal lehet a leghatékonyabban növelni

2024. Május 14. 15:55, kedd | Helyi

Révész Máriusz: Mozgás receptre program indul.

Mozgás receptre elnevezéssel indul program, a fizikai aktivitást háziorvosok ajánlják és írják majd fel - jelentette be a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

2024. Május 14. 13:00, kedd | Helyi

Nagy János: a sport és a kultúra elválaszthatatlanok.

A sport és a kultúra elválaszthatatlanok és ezt a kapcsolatot fejezi ki a mélykúti központ is, amely egyszerre sportcsarnok és kulturális centrum - jelentette ki a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár.

2024. Május 14. 08:48, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület.

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).