Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Március 27. 06:36, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Havazás - Újabb ausztriai tömegkarambol Bécstől nyugatra

Havazás - Újabb ausztriai tömegkarambol Bécstől nyugatra

Egy ember meghalt, tizenketten megsérültek kedden egy újabb ausztriai tömegkarambolban - számolt be róla az osztrák rádió.

Az A1-es autópályán, Bécstől mintegy hetven kilométerre nyugatra, St. Pölten közelében mintegy harminc gépjármű ütközött össze egymással késő délután az autópálya Salzburg felé vezető oldalán.
A baleset térségében egész nap esett a hó, az úttesten jégréteg képződött. Az osztrák autópálya-kezelő társaság, az AFSINAG azt közölte, hogy hiába sózták az úttestet, a hirtelen lehűlt hőmérséklet miatt jeges maradt az útpálya.
A tömeges autóbalesetben egy busz is érintett volt, de az utasok közül senki nem sérült meg. A baleset halálos áldozata egy személygépkocsiban ült, amelyik beszorult egy kamion alá.
Ugyanezen az utópályán az ellenkező irányban is karambol miatt állt le a forgalom az esti órákban, itt nyolc gépkocsi csúszott egymásba.
A tűzoltóság szóvivője azt mondta az osztrák közszolgálati rádiónak, hogy az autósok valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelően vezettek. A mentőszolgálat arról számolt be, hogy a mentőknek egy szakaszon gyalog kellett megközelíteniük a bajba jutott autósokat, mert a dugóban várakozók autói eltorlaszolták az utat.
A márciusi havazás számos közúti balesetet okozott hétfőn és kedden Ausztriában. Kedden, a nap folyamán egy másik tömeges baleset is történt. Karintia és Stájerország határán, az A2-es autópálya Karintia és Olaszország felé vezető oldalán 14 személyautó és négy kamion ütközött össze egy alagútban. A mentés a késő esti órákban is tartott, az autópálya forgalmát elterelték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.