Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 24. 11:58, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Télies útviszonyokra kell számítani a Dunántúl egyes térségeiben

Havazás - Télies útviszonyokra kell számítani a Dunántúl egyes térségeiben

A Dunántúlon változó intenzitással havazik, ezért egyes térségekben télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap reggel az MTI-vel.

A társaság Útinform szolgálatának reggeli összesítése szerint a Dunántúl déli, középső, nyugati és északnyugati részén, továbbá Solt környékén havazik vagy szállingózik a hó.
A főutak burkolata a csapadékos területeken általában sónedves, Zalaegerszeg, Pécs és Szekszárd környékén latyakos, ugyanakkor Veszprém megyében és Tamási térségében havas.
A mellékutakon egyelőre téliesek az útviszonyok, a Dunántúlon sok helyen havasak, Harkány környékén a reggeli fagyok miatt jegesek az alsóbbrendű utak.
A Dunántúl déli részén, továbbá a Duna vonalától keletre több helyen közepes erejű a légmozgás. Erős szelet jelentettek Kaposvár, Dabas, Szikszó és Gyomaendrőd környezetéből.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a havazásban érintett területeken fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitől kaphatnak. Minden elérhetőség megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon - olvasható a tájékoztatóban.
Közölték továbbá, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szinte összes üzemmérnöksége másodfokú téli tisztántartási készenlétben látja el feladatait, vagyis továbbra is 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A reggeli adatok szerint közel 100 munkagép és mintegy 400 üzemmérnökségi dolgozó vett részt a munkákban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.